Bisiklet Sürmek Hangi Kasları Çalıştırır?

Bacak kaslarının yanı sıra basenler ve göğüs kaslarını da dolaylı olarak çalıştırmaktadır. Bisiklet sürmenin geliştirdiği kasların başında, soleus, anterior, calves ve tibilais kasları yer almaktadır. Bunlara ek olarak kondisyonlu bir şekilde bisiklet süren kişilerde semitendinosus ve hamstrings kasları da düzenli olarak çalışmakta ve geliştirilmektedir.

Bisiklet Sürmenin Diğer Faydaları Nelerdir?

Ömrü sağlıklı ve periyodik bir şekilde uzatmak bisiklet sürmenin faydaları arasında gösterilmektedir. Uzmanlara göre bisiklet sürmek sadece bacak kaslarını değil tüm vücudu sistemli ve dinamik bir şekilde çalıştırmaktadır. Aynı zamanda akciğerlerin düzenli solunum almasını da destekleyen bisiklet kalp ve damar tıkanıklığı gibi hastalıkların önlenmesi açısından da doğal bir koruma yolu içermektedir.

Bisiklet ile yapılan doğa turları ise spora teşvik ettiği gibi yeni yerlerin görülmesi ve yeni arkadaşlıkların edinilmesi açısından da sosyal yardımlar ve destekler barındırmaktadır.

Birçok sağlık uzmanı ve doktorun ortaklaşa ifade ettiği üzere henüz çocuk yaşta bisiklet sürme alışkanlığının kişilere verilmesinin ömür boyu birtakım faydalara açık olduğunun da altını çizmekte. Aynı zamanda orta yaşlı kişilerin de orta hızla bisiklet çevirmeleri sağlığa doğrudan etkili.

Bununla birlikte stres ve depresyon gibi çağımızın psikolojik sıkıntılarına da doğrudan ve bire bir olumlu etkileri bulunuyor. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de gün geçtikçe bisiklet sürenlerin artması umut verici bir gelişme olarak görünüyor.