94'üncü kuruluş yıl dönümükü kutlayan Türkiye Cumhuriyeti, yediden yetmişe bütün yurttaşlarıyla bu 29 Ekim'de de meydanları doldurdu. Yurdun dört bir yanında yaşanan 29 Ekim coşkusu, kırmızı-beyazlı vatandaşları meydanlara dökerken, kutlamaların bir numaralı adresi Atatürk'ün ebedi istirahati olan Anıtkabir'de gerçekleşti.

Atatürk'ün ebedi istirahatine çekildiği Anıtkabir, devletin zirvesine ve vatadaşların akınına uğradı. Aslanlı yol kendi imkanlarıyla gelen vatandaşlar ve tam kadro katılan devlet erkanıyla birlikte tarihe geçecek görüntülere sahne oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Ata'nın huzuruna çıkan devlet erkanı, törenle mozoleye çelenk bırakırken hatıra defterini imzalayan Erdoğan, "Cumhuriyetimize hayat veren ruh bugün de dimdik ayaktadır. Tarihe 15 Temmuz demokrasi destanı olarak geçen şanlı direniş, bu ruh ve iradenin tüm ülke sathındaki halidir." ifadelerini not düştü.

ULUSLARARASI BASININ GÖZÜ ANITKABİRDE'YDİ

Atatürk'ün mozolesine bırakılan çelengin ardından saygı duruşuna geçen devlet erkanı, sıradaki durak olan Misak-ı Milli kulesine geçti.

Devletin ve milletin elele olduğu 29 Ekim törenlerine uluslararası basınında yoğun ilgisi vardı.