Düzenli olarak tüketilen suyun böbreklerimiz, kalp ve karaciğerimiz başta olmak üzere tüm organlarımızı etkilediğini işaret eden uzmanlar, her gün düzenli bir şekilde tükettiğimizde organlarımızın yenilendiğini dile getiriyor.

Sıvı tüketiminin az miktarda kalmasının vücut ağırlığının artışından ciddi hastalıklara dek pek çok olumsuz tabloyu gün yüzüne çıkartacağını ifade eden uzmanlar, hem vücut ağırlığı kontrolü için hem de sağlıklı kalabilmek için her gün düzenli olarak yeterli sıvı tüketmemiz gerektiğinin altını çiziyor.

Günlük sıvı tüketme ihtiyacının kişiden kişiye değişebileceğinin ve bu durumun yaş, iklim, fiziksel aktivite yoğunluğu gibi birbirinden farklı faktörlerden etkilendiğini dile getiren uzmanlar, diyetisyenlerin genellikle sıvı ihtiyacını karşılamak adına yeterli miktarda sıvı tüketiminin şart olduğunu belirttiğini de hatırlatıyor.

Terleme ile artan sıvı ve mineral kaybının önlenmesi için yeterli sıvı alımı büyük önem taşıdığını savunan uzmanlar, yaşamın her döneminde yeterli sıvı alımı vücutta oluşan toksinlerin atılması, vücut fonksiyonlarının düzenli çalışması, metabolizma dengesinin sağlanması, metabolizmayı çalıştırıp günlük harcanan enerjiyi arttırmada da hayati öneme sahip olduğunu paylaşıyor. Bu arada yeterli sıvı alımını kontrol etmenin en iyi yolu idrar takibidir. İdrar renginin koyulaşması, yeterli sıvı alınmadığına iyi bir işaret olduğunu belirtmekte fayda var.