Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım bazı Alman yetkililerin Türkiye'nin Afrinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda Alman malı Leopard tanklarının kullanılmasını eleştirmeleri üzerine yaptığı açıklamada Biz şu anda Türkiye'ye karşı yapılan saldırılara karşı bir operasyon yapıyoruz. Elimizdeki araç gereç'i bugün kullanmayacağız da ne zaman kullanacağız şeklinde konuştu.

ÇARESİZ DEĞİLİZ

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Dişişleri bakanı Sigmar Gabriel'in, Zeytin Dalı Hakeratı'na girişen Türkiye'ye, verilen tankların modernizasyonuna dair sözleri hakkında Yıldırım, 'Yani bu noktada biz çaresiz değiliz. Almanya verirse ne ala, memnun oluruz ama bizim alternatiflerimiz her zaman var. Kendimiz de yapabiliriz'. Dedi.

İŞBİRLİĞİ ALMANYA'NIN MENFAATİNE

Alman Haber Ajansına konuşan Başbakan Yıldırım, Almanya'nın Türkiye'de yapılması planlanan 'Altay' tanklarının üretimine iştirak etmesini de dilediğini ve bu iş birliğinden her iki tarafın da fayda sağlayacağını kaydeden Yıldırım, 'Daha fazla Almanya'ya kazanç getirir çünkü makineler Almanya'dan geliyor. Daha basit parçalar Türkiye'de yapılıyor.' İfadelerini kullandı.

HUZURSUZLUK YANLIŞ ANLAMALARDAN KAYNAKLANIYOR

Başbakan Binali Yıldırım, Alman hükümetinin Türkiye'ye yönelik silah ihracatını kısıtlamasının ya da durdurma işlemlerinin yanlış anlaşılmalardan kaynaklandığını ve bu kararları doğru bulmadıklarının altını kaydederek, işlemlerinin yanlış anlaşılmalardan kaynaklandığını ve bu kararları doğru bulmadıklarını öne sürdü.

NATO'NUN SINIRLARINI KORUYORUZ

Yıldırım, 'Biz NATO üyesiyiz. Almanya'da NATO üyesi. Bölgemizde NATO sınırlarını koruyoruz' dedi. Terör örgütlerinin Türkiye topraklarına füzelerle saldırdıklarına da vurgu yapan Yıldırım, 'Biz ne yapıyoruz, biz de NATO'nun güney sınırlarını koruyoruz.' Dedi.

Terör örgütlerinin Türkiye topraklarına füzelerle saldırdıklarına da vurgu yapan Yıldırım, "Biz ne yapıyoruz, biz de NATO'nun güney sınırını koruyoruz." ifadesini kullandı.