Kaş Kontörü Nedir? :

Seyrek ve şekilsiz kaş yapısına sahip olanlar için uygulanan oldukça başarılı bir yöntem olan kaş kontürü, oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Kalıcı makyaj işlemleri arasında yer alan ve kişilerin cilt yapısına göre uzun süre dayanıklılığını koruyan kaş kontürü uygulama yöntemi, istediğiniz gibi bir kaş şekline sahip olmanıza imkan sağlamaktadır.

Kıl tekniği kullanarak kaş kontürü yaptırmak için mutlaka bu konuda profesyonel olan kişilere ya da yerlere başvurmak gerekmektedir. Aksi takdirde kaşlarınızda istenilen doğal görüntüyü elde edemeyebilirsiniz. Bu işlem için aynı zamanda ortamın steril olması da çok önemlidir. Hijyenik olmayan ortamlarda gerçekleştirilen kaş kontürü uygulamasında enfeksiyon yaşama riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Kaşları doğuştan seyrek olan, kaşlarını kalınlaştırma ihtiyacı hisseden ya da kemoterapi nedeniyle kaşları dökülenler kaş kontürü uygulamasını tercih edebilirler.

Kaş Kontürü Nasıl Yapılır ?

Kaş kontörü uygulama işleminden önce kaşa şekil verilmesi gerekmektedir. Uygulamadan sonra kaşın şekli belirlenmeli ve anestezik krem ile uyuşması sağlanmalıdır. İşlem sırasında çok büyük bir acı hissedilmemektedir. Yalnızca o bölgede batma hissi duyulmaktadır. Kremin sürülmesinin ardından 5 ya da 6 dakika kadar beklenilmelidir.

Aparatın ucuna iğne takılarak işleme başlanır ve öncesinde cihaz için doğru bir program tercihi yapılır. İşlemin başında cildin üst tabakasının aşınması sağlanır. Tüm süreç boyunca yalnız iğne ve aparat kullanılır. Sonrasında iğne boyanın içine tutularak cilde yedirilmesi sağlanır. İşlem sırasında kanama ihtimalinin olması nedeni ile kaş kontürü uygulaması şeker hastalarına uygulanmamaktadır.