Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye operasyonu ile ilgili, 'Rejimin daha önce de defalarca yaptığı bu tür saldırıların cevapsız bırakılması elbette düşünülemezdi."

"Bu bakımdan yapılan operasyonu doğru buluyorum. Böylece rejim saldırılarının cevapsız kalmayacağını gördü' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

OPERASYONU DOĞRU BULUYORUM

'Son günlerde rejimin kimyasal saldırısının ardından ABD ve Rusya'nın başını çektiği restleşmeye şahit olduk. Bu sabah rejim hedeflerine operasyon yapıldı. Onun için bu gece de uykusuz geçti. Rejimin daha önce de çeşitli defalar yaptığı bu tür saldırıların cevapsız bırakılması düşünülemezdi."

AYNI HASSASİYET DİĞER KATLEDİLENLERE DE GÖSTERİLSİN

"Bu bakımdan operasyonu doğru buluyoruz. Kimse bu kimyasal saldırın faili, bedelini ödemesi lazım. Ancak kimyasal saldırıya düzenlenen bu hassasiyetin konvansiyonel silahlarla katledilen yüz binlerce masum sivil içinde gösterilmesini istiyoruz."

EL ALTINDAN TERÖR ÖRGÜTLERİ DESTEKLENİYOR

"Suriye'de oynanan oyun başkadır. Suriye'de yapılan iş, önce rejimin zulmüne sessiz kalmak, ardından bir terör örgütünün el altından destekleyip sahaya sürülmesi, sonra da başka bir terör örgütüyle asil proieyi hayata geçirmektir."

BİZ OYUNU ÇOKTAN ÇÖZDÜK

"Bunları kimse görmezden gelemez ama biz bunları hep konuştuk, hep söyledik. Biz bu oyunu çoktan çözdük. Biz eğer hedef DEAŞ'la zaten savaşıyoruz ya, Biz DEAŞ'a karşı mücadelemizi verdik. Nerede? Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bin DEAŞ'lıyı biz oralardan etkisiz hale getirerek attık."

TERÖR ÖRGÜTLERİ VE REJİM ARASINDA KALMASINLAR

"Suriye'de halklar için bir adım atılacaksa tüm terör örgütlerine karşı aynı ilkeli tavrın ortaya konması gerekiyor. Suriye halkı rejim ile terör örgütleri arasında tercih yapmak zorunda bırakılmamalıdır."

MİLYONLARCA SURİYELİYİ MİSAFİR EDİYORUZ

"Sınırları içinde 3.5 milyon Suriyeliyi misafir eden bir ülke olarak bu sorunun çözülmesini en çok biz isteriz. Az önce kahve içtiğimiz yerde ders çalışan Suriyeliler gördüm. Biz ensar olarak bir toplumdan yüzyıllar yılı Mekke'nin fethine hazırlanmış bir Peygamberi gördük."

"Bu kolay bir şey değil. Sevgililer sevgilisi Peygamberimizi muhacir olarak Medine'ye ama Mekke'ye dönüşü manidardır. Muhacir olan Peygamberimiz Evvelallah Mekke'nin fethini bitirdi."