Sarımsak ve Soğanı Doğru Şekilde Saklamanın yolları nelerdir ? Sarımsak ve Soğanı Doğru Şekilde Saklamanın yolları nelerdir ?

Cildin Rengini Açmak Mümkün Müdür?

Zamanla ciltte melanosit adı verilen hücrelerin aşırı çalışmasının sonucunda lekelenme, bölgesel renk değişiklikleri ve tende koyulaşma görülebilir. Eğer koyu bir cilde genetik açıdan değil de bahsedilen sebepler yüzünden sahip iseniz evlerinizde uygulayabileceğiniz bir takım doğal yöntemle cilt renginizi açabilirsiniz.

Doğal Yollarla Ten Rengi Açmak İçin Süt Kürü

Doğal yollarla ten rengi açmak mümkün mü sorusuna verilecek ilk cevaplardan biri şüphesiz süt kürüdür. Süt, bünyesinde oldukça zengin kalsiyum barındıran içeren bir besin kaynağıdır. İnsan vücuduna karşı çok önemli yararlar sağlamasının da ötesinde ten rengini düzenlemeye karşı da oldukça yararlı bir kalsiyum kaynağıdır. Süt, içinde barındırdığı kalsiyum, melanin pigmentini üreten melanosit hücresini uyararak cilt bölgesinde bulunan üst epidermis dokusuna uygulandığında kalsiyumlu süt nem sağlar ve kurumaya karşı bir bariyer görevi alır.

Cilt, nem kaybından ve kurumaya bağlı olarak koyulaşır ki güneş yanığı buna örnektir. Bu kürü uygulayarak bu durumun önüne geçebilirsiniz. Kür için belirli bir formül yoktur. Kullanacağınız sütü cildinize yumuşak bir lif ya da pamuk ile uygulamanız gerekmektedir. Bir kaç dakika bekledikten sonra su ile durulanır. Sonuç alınana kadar günde bir kere tekrarlanması gerekmektedir. Ancak sütün organik olması süreci hızlandıracaktır.

Ten Rengini Açmak İçin Limon Suyu

Sıkılmış limon suyu da Doğal yollarla ten rengi açmak mümkün mü sorusuna verilecek cevaplardandır. Doğal bir beyazlatıcı ve sıkılaştırıcı olan limon suyu, ten rengini açmanın da dışında aynı zamanda yağlı bir cilde sahipseniz bu durumu düzenleyecek etkiye de sahiptir. Limon suyu içinde bulunan C vitamini sayesinde yeni epidermis hücrelerinin oluşmasına yardımcı olacak ve ciltteki donukluğu giderecektir.

Bir limonu alarak suyunu sıktıktan sonra temiz bir pamuk yardımı ile yüzdeki ve ciltteki koyu bölgelere masaj yaparak veya ovalayarak uygulandıktan sonra 20 ila 30 dakika beklenir. Daha sonra yıkanır. Bu rutin günlük olarak uygulanmalıdır.