Ajansların son dakika haberi olarak geçtiği ve gündeme bomba gibi oturan gelişmeye göre Mersin Büyükşehir Belediye Başkanıı Burhanettin Kocamaz 50 yıllık partisi MHP'den istifa etti.

koca1

İSTİFASI GÜNDEME BOMBA GİBİ OTURDU

Sabah saatlerinde Mersin'den gelen haberle Türk siyaseti adeta yeniden ısındı. Milliyetçi Hareket Partisi'nin önemli kalelerinden birisi olarak kabul edilen Mersin'de, şehrin çok seviyen belediye başkanı Burhanettin Kocamaz sürpriz bir kararla istifa etti.

moca2

YÜREĞİ KIRGIN BİR ŞEKİLDE AYRILDI

Mersin Sergi ve Kongre Merkezin'de yaptığı toplantıda istifasını açıklayan Burhanettin Kocamaz, MHP ile çok ciddi bir şekilde yol ayrımına geldiğini, genel merkezin tutarsız ve hesapsız tavırları yüzünden bu kararı vermek zorunda kaldığını açıkladı. Kendisinin 1994 yılından beri belediye başkanlığı yaptığını ve hiç yenilmeden 5 dönem üst üste belediye başkanlıklarını açık farkla kazandıığını dile getiren Kocamaz, büyük bir üzüntü ile 50 yıllık partisinden istifa ettiğini söyledi.

moca3

YAŞADIĞI ENTRİKALAR HASTA ETTİ

Son dönemde hakaretlere maruz kaldığını belirten Kocamaz, "Gördüğümüz muamele neticesinde sağlığımızı kaybettiğimiz bir dönemde daha önce partiden gönderilmeye zorlanan bir çok kişiden sonra sıranın bize geldiğini gördüm. Adeta çek git denildiğim bir dönemde rahmetli Başbuğa olan sadakatımı ve ülkücü fikir ve düşüncelerimi saklı tutmak üzere, hayatımın en zor kararını veriyor ve 50 yıllık içinde bulunduğum MHP'den istifa ediyorum" dedi.

moca4

ONLARA HAKKIMI HELAL ETMEYECEĞİM

2019 yerel seçimleri öncesinde MHP'den aday gösterilmeyen Kocamaz, partisinden istifa etti. Yüzlerce partilinin gözyaşları içinde izlediği toplantıda yer yer Kocamaz'a gösterilen sevgi sloganları arasına konuşmasını sürdüren Burhanettin Kocamaz, özellikle isimlerini vererek Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve Tarsus milletvekili Baki Şimşek üstünde çok hakkı olduğunu ancak bu isimlerden nankörlük gördüğünü, haksız muameleye muhatap kaldığını bu yüzden bu isimlere özellikle hakkını helal etmeyeceğini söyledi.

moca7

ALEYHİMDE ÇALIŞTILAR NANKÖRLÜK ETTİLER

Yeni dönemde MHP'nin Mersin Büyükyehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna içinde konuşan Kocamaz, Tuna'nın 2014 seçimlerinden beri kendisinin Büyükşehir Belediye başkanlığına karşı olduğunu saklamadığını ve sürekli kendisi aleyhine çalışmalar yaptığını ifade ederek, benden sürekli destek gören bu arkadaşımıza da hakkımı helal etmiyorum şeklinde konuştu.

koca6

GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

Şu anda herhangi bir siyasi parti ile teması olmadığını ancak memlekete hizmet noktasında sonuna kadar çalışacağını özetleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz görevinin sonuna kadar gayretle hizmetlerini sürdüreceğini vurguladı.

koca9

GÖZLER ANKARA'DA CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKINDA

Öte yandan gündeme bomba gibi düşen Kocamaz'ın istifası, gözleri Ankara'ya olası bir CHP ve İYİ Parti koalisyonuna çevirdi. İki partinin büyük kentlerde oluşturacağı ittifakla başta Ankara olmak üzere, Mersin, Adana, Trabzon, Bursa, Manisa, Samsun ve pek çok ilde belediye başkanlıklarını alma ihtimalinin yükseldiği kaydedildi. Mersin'de çok sevilen belediye başkanı Burhanettin Kocamaz'ın ittifak'ın kendisini aday göstermesi halinde Mersin'e ezici bir oyla yeniden belediye başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

koca10