Önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak seçimlerin tarihi yaklaştıkça siyasi partilerin adayları seçim bildirgelerini açıklamaya başladı. CHP İstanbul Büyükşehir adayı Ekrem İmamoğlu, göreve gelince İstanbul için özel bir anayasa taslağı ortaya koyacağını açıkladı.

ZAFERE ULAŞACAĞIZ

Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı tanıtım toplandısında konuşan Ekrem İmamoğlu, Bugün tarihi bir gün. Çünkü bugün burada tarihi bir yolculuğa başlıyoruz. Bu tarihi yolculuğun sonunda birlikte zafere ulaşacağız dedi.

PARTİ ÖRGÜTÜNÜ HAREKETE GEÇİRDİ

İmamoğlu, uzun bir konuşma yaparak CHP İstanbul İl Teşkilatının bugünden itibaren seçim çalışması konusunda alarma geçtiğini ifade eden İmamoğlu, İstanbul için özel bir anayasa hazırlayıp uygulamaya koyacağını bu anayasanın temelde 5 tane hedefi olacağını ifade etti.

İSTANBUL İÇİN TEMEL BEŞ HEDEF

Beylikdüzü Belediye Başkanlığını sürdüren ve CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilan edilen Ekrem İmamoğlu İstanbul için şu temel beş maddeyi sıraladı:

1- İstanbul'un ulaşım ve trafik sorununu çözmek,
2- İstanbul'daki kent yoksulluğu ile mücadele etmek ve pahalı yaşamı ucuzlatmak,
3- İstanbul'da doğru kentsel planlama ile çevre, imar ve deprem sorunlarını çözmek.
4- İstanbul'un işsizlik sorununu çözmek, yeni ekonomi ve yaratıcı endüstriler için İstanbul'un bir çekim merkezine dönüştürmek,
5- İstanbul'un yaşam kalitesini yükseltmek, Sanat, kültür ve spor faaliyetlerini, İstanbul'un tamamına yayılacak.