Tarihe 28 Şubat postmodern darbesi olarak geçen olayda aralarında dönemin yüksek rütbeli askerlerinin olduğu 103 sanık hakkında karar açıklandı. 5 yıl süren davada 68 sanık hakkında beraat kararı çıkarken, 21 sanık ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasında sanıklar son kez dinlendi. Aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 21 isim müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar hakkında önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren hakim, indirime giderek müebbet hapis cezasına çarptırdı.

YAŞ NEDENİYLE DENETİMLİ SERBESTLİKLE SERBEST BIRAKILDILAR

Bugün saat 17.30 sıralarında kararını açıklayan mahkeme sanıkların ilerlemiş yaşlarını göz önünde bulundurarak İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir ve Hasan Doğan'ın aralarında bulunduğu 21 sanık için denetimli serbestlik kararı verdi. Yurt dışına çıkış yasağı alan eski generaller imza karşılığında serbest kaldı.

68 sanık hakkında yapılan yargılama sonucunda yüklenen suçu işlediği sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verildi. Beraat kararı verilenler arasında Engin Alan ve Erol Özkasnak da bulunuyor. Ölüm nedeniyle 4 kişinin davası düştü.