Gündelik hayatın içinde daha hareketli olmaları sebebiyle genç ve orta yaşlardaki insanların ayak bileklerinde çok sık sağlık sorunlarının ortaya çıktığını kaydeden uzmanlar, ayak burkulmalarının daha çok sporcularda karşılaştıkları bir durum olduğunu dile getiriyor.

Özellikle kadınların yüksek topuklu ayakkabı seçimi sebebiyle ciddi oranda burkulmalarla karşı karşıya olduğunu belirten uzmanlar, ileri yaş grubunda da yürümeyi ciddi anlamda zorlaştıran ayak bileği kireçlenmelerinin sıklıkla ortaya çıktığını işaret ediyor.

Ayak bileği hastalıklarının her geçen gün daha sık karşılaşılan bir durum olduğu üzerinde duran uzmanlar, artroskopik ayak bileği cerrahisiyle büyük kesiler açılmadan müdahale edilebildiğini paylaşıyor. Bu sayede iyileşme süresinin daha hızlı olduğunu belirten uzmanlar, hastalar için bu ameliyatlar sayesinde konforlu bir iyileşme sunulduğunu da hatırlatıyor.

Sporcularda özellikle kondisyon yetersizliği ve antrenmansızlık sebebiyle ayak bileğinde ciddi sıkıntıların ortaya çıkabileceğini vurgulayan uzmanlar, uygun olmayan ayakkabı kullanımını ve zeminin kötü olması durumunu ciddi sakatlanmalara sebebiyet verebileceğini belirtiyor.

Kadınlarda yüksek topuklu ayakkabı kullanımının ayak ve ayak bileği sorunları ile burkulmalara neden olduğunu söyleyen uzmanlar, özellikle sürekli topuklu ayakkabı kullanan kadınlarda topuk ağrısı, tarak kemiklerinde ağrı, başparmağın deformitesi, ayak bileğinde bağ yaralanmaları, kırıklar, kıkırdak lezyonları gibi hastalıklar görülebiliyor. Bunların bir kısmı ancak cerrahi yöntemlerle tedavi edilebileceğini hatırlatıyor.