Dünya Engelliler Günü dolayısya Türkiye'nin bir çok şehrinde birbirinden renkli ve eğlenceli etkinlikler gerçekleştirildi.

arda turan engelllir

ENGELLİ BİREYLER UNUTULMADI

Üsküdar Belediyesi Dünya Engelliler Günün'de engelli insanlarımızı unutmayarak Belediye tesislerinde yer alan Tebessum Cafe'de düzenlediği etkinlikle ünlü futbolcu Arda Turan ve ekranların sevilen oyuncularından Ümit Erdim'i engelli bireylerle bir araya getirdi.

arda-turan-uskudarda-h1638539661-199585

TEBESSÜM CAFE'DE BULUŞTULAR

Down Sendromlu gencler tarafından işletilen Tebessüm Cafe'de bir araya gelen engelli bireyler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e teşekkür ederek, engelli bireylere yönelik faaliyetler gerçekleştiren ve onları yalnız bırakmayan başkan Türkmen'e minnettarlıklarını ifade ettiler.

foto engel

HERKES ENGELLİ ADAYI

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen etkinlikte yaptığı konuşmada, "Toplumda yaşayan herkes sonucta bir engelli adayıdır. İnsanların sağlıklı günleri kadar hastalıklı ve yardıma muhtac günleride olabilir. Engelli insanlarımız toplumun üstünde bir yük olmaktansa topluma yararlı fertler olarak hayatlarını sürdürmeyi tercih ederler".

BELEDİYE OLARAK YANLARINDAYIZ

"Bizde bu konularda engelli insanlarıımızın yanında olmaya gayret sarfediyoruz. Toplumsal farkındalık konusunda ciddi calışmalarımız var. İstihdam yönünde Türkiyede herkesin taşın altına elini sokması şart. Bu etkinlikler insanlarımızın beyinlerinde son derece kalıcı hatıralar oluşturuyor. Onların toplumsal yaşama daha büyük bir cesaret ve arzuyla tutunmalarını sağlıyor" dedi.

Futbolcu Arda Turan ise down sendromlu genclerle bir süre sohbet edip onlarla fotoğraflar çektirdi.

FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN YARIŞTILAR

üsküdar enelli

Ekranların sevilen yüzü Ümit Erdim ise engelli bireylere daha çok sahip çıkılması gerektiğinin altını çizerek, kendisinin bu tip sosyal projelerde görev almak isteğini yeniledi. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte kemence eşliğinde horon tepen engelli bireyler basın mensuplarına bol bol poz vererek seiinc gösterilerinde bulundular.