Bilim insanlarınca gerçekleştirilen çalışmalarda obez erkeklerin ve tip 2 diyabetli erkeklerin peynir altı suyu tükettikten sonra kan şekeri düzeylerinde iyileşme yaşandığı ve peynir altı suyunun iştahı bastırmaya yardımcı olduğu saptandı.

Özellikle yarım saatlik hafif bir yürüyüşe çıkmadan önce 20 gram kadar peynir altı suyu proteini tüketen ve sonrasında ise karbonhidrat ağırlıklı kahvaltı yapan obezlerin davranışlarının incelendiği araştırmalarda, uzmanlar protein ve egzersiz kombinasyonunun kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olduğunu belirledi.

Diş Hekimlerinin Önemi ve Ağız Sağlığının Korunması Diş Hekimlerinin Önemi ve Ağız Sağlığının Korunması

Tip 2 diyabetli erkeklerin kahvaltı öncesinde 15 gram kadar peynir altı suyu proteini tüketmesinin de erkeklerin kan şekeri seviyesini düzene soktuğunun belirlendiği araştırmalarda., peynir altı suyu proteinin bir kez daha en doğal protein kaynağı olduğu ortaya konulmuş oldu. Protein, bazı diyabet diyetlerinde, diyet değişimlerinin bir sonucu olarak eksik olan bir element haline gelebilir. Peynir altı suyu proteini kan glikoz seviyelerini düşürür ve bunun nedeni yüksek protein seviyelerinin Pankreas'ta insülin üretimini uyarmasıdır.

Bununla birlikte, bu özel unsur, insülin bağımlı diyabetiklere fayda sağlamaz. Çünkü bu insanlar uyarılacak insülin üretimine sahip değildirler. Diğer elementler de diyabetik hastaların diyet değişimlerde faydalı olsa da kan şekeri seviyelerini yakından izlemek gerekir. Ayrıca, protein miktarı markadan markaya değişebileceğinden, tüketim birimi başına düşen protein miktarını izlemek de önemlidir.