Haftada bir gün , ayda bir gün veya yılda bir kere kullanılan çeşitleri bulunan bu ilaçların yanı sıra hastalara ek olarak kalsiyum ve D vitamininin de eklendiğini belirten uzmanlar, egzersizin kırık ve düşme riskini azatlığının altını çiziyor.

Kalp damar sağlığına katkısı yanında çeviklik, kuvvet, duruş, ve denge becerilerini de geliştiren sporun, kemik yoğunluğunu da olumlu yönde etkilediğini paylaşmakta fayda var.

Koşu, yürüme, merdiven çıkma, dans etme, pilates, tenis gibi egzersizlere yönelmenin, bunlardan birini haftanın 3-4 günü gerçekleştirmenin önemli olduğunun altını çizen uzmanlar, yüzmenin de kemik kütlesini artırmayacağını fakat kas gücünü artırması nedeniyle faydalı olacağını savunuyor.

Güneşlenmek osteoporoz tedavisinde ve osteoporozdan korunmada önemlidir. Vitamin D yüzde 10-20 gıdalarla alınırken önemli bir kısmı yani yüzde 80-90 güneşten gelen ultraviyole ışınlarının etkisi ile ciltte sentezlenir.

Bu sentez için cilde direkt güneş ışığı gelmelidir. El yüz bacak gibi açık gölgelerin 20-30 dakika güneşe maruz kalması yeterli vitamin D sentezlenmesine yardımcı olur.

Burada önemli bir nokta faktör 15 ve üzeri güneş koruyucu kremleri güneş ışığının deriye ulaşmasını engeller. Cam ve tül arkasından güneşlenmek de aynı şekilde vitamin D sentezini engeller.