Cilt tipini bilen bir birey doğru beslenme ve doğru ürün kullanma ile yaşlanmayı bile geciktirebilmektedir. Beş farklı cilt tipi bulunmaktadır. Bunlar kuru cilt, yağlı cilt, normal cilt, karma cilt ve hassas cilttir. Bu beş farklı cilt tipinin hepsi birbirinden farklıdır. Ve doğal olarak farklı şekilde yapılacak bakımlara ihtiyaç duyarlar. Cilt tiplerinden bakımı en zor olan tip hassas cilt tipidir. Özel bir bakıma ihtiyaç duymaktadır ve birçok sorunu olabilmektedir.

Hassas Cilt Sorunları

Hassas cilt tipinin başlıca özelliği sıkı ve kuru bir yapıya sahip olmasıdır. Oldukça kolay mikrop kapan bir yapısı vardır. Siyah nokta çıkmasına çok yatkındır. Sızlama ve kızarma olabilmektedir. Hassas cilt pullu bir yapıya sahiptir. Diğer cilt tiplerine kıyasla tahrişe oldukça meyillidir. Bu sebeple hassas ciltlere temizleme ürünü seçerken dikkat edilmesi gerekenler oldukça fazladır. Ciltteki sinir uçları savunmasızdır ve bu sebeple cilt tepkisi oldukça güçlüdür. Hassas cildi teşhis ederken bakılması gereken belli başlı durumlar vardır. Bunlardan ilkleri, cildin çabuk kızarma durumu, çok kuruması ve cilt erozyonudur.

Hassas Cilt Bakımı

Hassas ciltlerin bakımı aksatılmamalıdır. Bakımı için az köpüren ürünler kullanılmalıdır. Parfüm ve kimyasal maddeler içermeyen doğal ürünler kullanılmalıdır. Mekanik peelinglerin uygulanmasından kaçınılmalıdır. Dışarıdan müdahale dışında tüketilen gıdalara da dikkat edilmelidir. Ağır şeker içeren gıdalar tüketilmemelidir. Bol bol taze sebze ve meyve tüketilmelidir. Çok acılı ve baharatlı gıdalar tercih edilmemelidir. Güneşli havalara dikkat edilmeli ve güneş kremi kullanımı aksatılmamalıdır. Su tüketimine dikkat edilmeli ve su az içilmemelidir.