Pilates nedir?

Pilates, vücudunuzu güçlü, esnek ve dengeli olmasını sağlamak için eğitir. Gücünüzü ve koordinasyonunuzu geliştirmeye yardımcı olan bir dizi hareket ve pozisyon içerir. Hareketler, iyi duruş, denge ve güç için anahtar olan karın, pelvik taban kasları ve sırt kaslarına odaklanır. Sırt ve pelbislerin desteklenmesine yardımcı olurlar. Pilates, vücudunuzu zorlanmayan bir dizi kontrollü, giderek zorlayıcı hareketlerle bu güce dayanır.

Pilates Hamilelikte Nasıl Faydalar Sağlar?

Pilates diğer eklemleri zorlamadan karın, sırt ve pelvis taban kaslarınızı güçlendirir, bu nedenle hamileyken yapmak için harika bir egzersizdir. Bazı araştırmalar, pilatenlerin düzenli olarak yapılmasının pelvik taban egzersizleri yapmak kadar etkili olabileceğini düşündürmektedir.

Hormonlar, hamilelikte kemiklerinizi daha esnek hale getiren dokuları yaratarak sizi yaralanmaya daha yatkın hale getirir. Bebeğiniz büyüdükçe ve aşağı doğru hareket ederken bağırsağınızı, mesanenizi ve rahminizi destekleyeceğiniz pelvik tabanınızı güçlendirin.

Hamileyken Nasıl Pilates Yapılmalı?

Pilates denemeden önce, pelvis taban kaslarınızı bulabildiğinizden emin olun. Eğer bulamıyorsanız pilatese başlamadan önce bir fizyoterapist ile görüşün. Ellerinizi omuzlarınızın altında ve dizlerinizi kalçalarınızın altında hizalayın. Bir aynanın karşısında yapmayı deneyin, böylece pozisyonunuzu kontrol edebilirsiniz. Nefes alıp vererek pelvis taban kaslarını sıkıştırın. Aynı zamanda, göbek deliğini yukarı çekin. Bunu 10 saniye boyunca tutmaya çalışın.

Sıkıştırma sırasında normal olarak nefes almaya devam edin. Egzersiz sonunda kaslarınızı yavaşça gevşetin. Bu egzersizi kolayca gerçekleştirirseniz ve 10 kez tekrar ederseniz, pelvik taban ve göbek karın kaslarınız iyi çalışır. Bu egzersiz, hamileliğinizin herhangi bir aşamasında gerçekleştirmek için güvenlidir.