Kadın Demek

Sağlıklı ve Taze Patatesler İçin Saklama İpuçları Sağlıklı ve Taze Patatesler İçin Saklama İpuçları

Kadın demek, anne demektir. Kadın demek, var olmak demektir. Kadın demek, zorluklara göğüs germek, şefkat abidesi demektir. Kadın demek, emek, adanmış ömür demektir. Kadın demek, karşılıksız sevmek demektir. Kadın demek, çok zayıf olmasına rağmen çok kuvvetli olmak demektir.

Dünya Kadınlar Günü

Dünya kadınlar günü tüm dünyada 8 Mart olarak belirlenmiştir. 8 Martın dünya kadınlar günü için tarih olarak tayin edilmesi 1921 yılında Moskova'da yapılan üçüncü Dünya Kadınlar Konferansına dayanmaktadır. Birinci ve ikinci dünya savaşları esnasında bazı ülkelerde bu günün kutlanması yasaklanmıştır. Daha sonra 1960 lı yılların sonunda Amerika Birleşik Devletleri tarafından bu günün Dünya Kadınlar Günü olduğunun kabul edilmesi; tüm dünyada kabul görmesine sebep olmuştur. 1977 senesinde Birleşmiş Milletler Kurulunca 8 Martın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanması resmi bir hal almıştır

Kadın Olmak

Kadın veya erkek olmak nasıl hiç bir insanın hür kendi iradesinde değilse, nasıl olur da kadın olmak bir aşağılık sebebi olabilir. Bu düşüncede olan bütün zihniyetler en acınacak en aşağılık zihniyetlerdir. Bu dünya da her canlının üstlendiği bir görev vardır. Kadının da üstlendiği görev en kutsal olan analık görevidir. Onlar olmasa bu yazıyı yazan ve siz okuyanlar olur muyduk diye sorulursa onların nasıl kıymetli oldukları ortaya çıkacaktır.

Onların öyle kıymetli olduklarını bütün kamuoyunun bilmesi kafi değildir. Ne zaman onlara değerli oldukları hissettirilirse o zaman bu günler asıl maksadına ulaşmış olacaktır.

Aksi halde yılın tamamı dünya kadınlar günü olsa fakat bu kıymet ve değerden kadınlarımız habersiz olsa bir anlam ifade etmeyecektir. Başlığın cevabı tek cümle ile böyle günler, onlara kıymetli, değerli, vazgeçilmez olduklarını hem söz hemde hal ve hareketler ile hissettirmek için kutlanır.