Makyaj Öncesi Bakım

Doğru bakımı yapmaz iseniz uygulayacağınız makyaj yüzünüzü daha ileri bir yaşta gösterebilir. Makyaja başlamadan önce atacağınız ilk adım mutlaka cildinizi temizlemek ve nemlendirmektir. Eğer nemlendirme işleminizi yapmazsanız uygulayacağınız makyajla birlikte cildiniz leke leke görünebilir.

Ürün Seçimi Nasıl Olmalı?

Kullanacağınız ürünler makyajınızda çok büyük önem taşır. Öncelikle doğru ürünü seçmelisiniz. Doğru fondötenle ve doğru kapatıcı ile bunu sağlayabilirsiniz. Özellikle kapatıcı seçiminde çok dikkatli olmalısınız. Çünkü güneş lekelerini kapatmaya çalışırken cildinizin daha yaşlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Her kapatıcı cildiniz için uygun olmayabilir bu yüzden doğru kapatıcıyı seçmelisiniz.

Fondöteni sarımsı tonlarda tercih ediniz. Bu tonlar cildi parlatarak sıcak bir görüntü verir ve daha genç görünmesini sağlar.

Fondöteni kullanırken hafif nemli bir sünger yardımıyla kullanın. Ürünü yüzünüze az az ve bölgesel süngerle yedirerek uygulayın. Yüzünüz için pudra kullanmaktan kaçının. Çünkü toz ürünler cildi daha yaşlı gösterir.

Genel olarak likit ve kremsi ürünler tercih edin. Allık kullanabilirsiniz çünkü elmacık kemikleri ortaya çıkarmak daha genç görünmenizi sağlar ve kemikleri daha da belirginleştiriyor.

Doğru Uygulamalar Yapın

Peki cildi genç gösteren makyaj hileleri nelerdir? Kaş kaleminizi, doğal renginizden bir tık daha koyu kullanın ve Kaşınızın doğal gözükmesini sağlayın. Kirpik kıvırma aleti kullanabilirsiniz. Çünkü bu sayede bakışlarınız daha genç ve oldukça parlak gözükecektir. Siyah göz kalemi kullanmayı bırakın çünkü kahverengi göz kalemi de aynı etkiyi verir ve daha az göze çarpar.

Yaşınız ilerledikçe yumuşak parlatıcılar kullanabilirsiniz. Çünkü cilt yavaş yavaş ışıltısına kaybeder ve bu kremsi parlatıcılar size yardımcı olabilir. Maskara seçiminde kirpiklerinize uzatan ürünler kullanın çünkü kalınlaştıran maskaralar sizi daha yaşlı gösterir.

En önemlisi ten renginize uygun ruj ve parlatıcılar kullanın.