Dişçilerin son çare olarak uyguladığı diş çekiminin ardından bir türlü dinmek bilmeyen bir ağrı ile karşı karşıya kalırsanız durumun ciddi olabileceğini hatırlatan uzmanlar, böyle durumlarda mutlaka kendilerine başvurulması gerektiğinin altını çiziyor.

Diyetisyenlerin Önemi ve Sağlıklı Yaşamın Temel Taşı Diyetisyenlerin Önemi ve Sağlıklı Yaşamın Temel Taşı

Uzmanlar diş çekimi öncelisinde özellikle kalp hastalarının mutlaka dişçilerini, kullandıkları ilaçlar ve hastalıklar konusunda uyarması gerektiği üzerinde dururken, anti koagülan (kan sulandırıcı) kullanan hastaların diş çekimi söz konusu olduğunda uzman hekim nezaretinde söz konusu ilaca ara vermesi gerektiğini hatırlatıyor.

Kan hastalığı bulunan hastalarında mutlaka bu konuda dişçilerini bilgilendirmesi ve konsultasyona gitmesi gerektiğini dile getiren uzmanlar, aynı kan hastaları gibi sinir sistemini düzenleyici ilaç alan hastaların da kullandıkları ilaçları bildirmeleri gerektiğini hatırlatıyor. Çünkü bu ilaçlar yapılan anestezik maddenin etkisini azaltabileceğini paylaşan uzmanlar, diş çekiminden önce şeker hastalarının da şeker değerlerinin kontrol altında olmasının büyük önem taşıdığını hatırlatıyor.

Diş çekimi özellikle hamilelikte gerçekleşecekse ilk ve son üç ay güvenli olduğunu belirten uzmanlar, yine de diş çekimi öncesinde tedbiren kadın doğum uzmanı ile konsultasyon yapmak gerektiğini vurguluyor.

Bütün bunların yanı sıra alerjik rahatsızlıkları olan hastaların neye alerjileri olduğunu belirtmelerinin büyük önem taşıdığını paylaşan uzmanlar, kullanılacak anestezik maddelerin hasta için alerjen olup olmadığı test edilmesinin hayati önem taşıdığı üzerinde duruyor.