Sağlık Bakanlığı yetkilileri, geçmiş grip sezonlarındakilerle benzerlikler gösteren gripli hasta sayısındaki artışın olağan olduğunu belirtti. Bakanlık yetkilileri 'domuz gribi' ifadesinin sadece tüm dünyayı etkilediği salgın döneminde kullanıldığına dikkati çekerek, "Bu artık, salgın sonrasındaki yıllarda mevsimsel grip etkenleri arasında yer almaktadır, domuz gribi olarak tanımlanmamaktadır" vurgusunu yaptı.

ARTAN RAKAMLAR NORMALMİŞ

Sağlık Bakanlığı tarafından, geçmiş grip sezonları ile kıyaslandığında Türkiye'deki gripli hasta sayısındaki artışın olağan olduğu açıklandı.

SIK GÖRÜLEN BULAŞICI HASTALIK

Sağlık Bakanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre grip (ingluenza), genellikle ekim ayından başlayarak mart sonu nisan başına kadarki dönemde sık görülen bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olarak tanımlanıyor. Bu aylarda hasta sayısında belirgin bir artışın beklendiği ancak bunun bir salgın olarak değil, mevsimsel grip hastalığnıın aktif dömeni olarak değerlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

VİRÜSLERİN ÇOK SAYIDA ALT TİPİ VAR

Mevsimsel bir grip hastalığının etkenleri olan influenza virüslerinin çok sayıda alt tipi bulunuyor. Yıllar içerisinde toplumda sık görülen influenza virüsleri sürekli değişerek hastalık yapabiliyor.