Okulun Vizyonu

Çocukların ilkokul, ortaokul, lise veya üniversiteye başlamaları fark etmeksizin bu seçim çok önemlidir. Çocuklar gerek yaşları gerekse bilişsel olgunluğa ulaşmamaları nedeni ile okulun öneminin ve kendisine katacağı değerlerin farkında olamazlar. Çocuklara bu bilgiler somut olarak aktarılmalıdır. Bu yüzden okulun çocuğa neler sağlayacağı, ne tür bir görev ya da vizyon üstlendikleri ebeveynleri tarafından tam olarak bilinmelidir.

Okulun Eve Yakınlığı

Bu konu çok önemlidir ve cevabı da oldukça basittir. En kolay ulaşımı olan okul en iyi okuldur. Çocukların erken saatlerde kalkıp okula gitmek için neredeyse saatler boyunca yolda olmaları hiç mantıklı değildir. Özellikle ilkokul çağındaki çocuklar için ebeveynleri sık sık okula gitmeye ihtiyaç duyabilirler. Uzun süreli bir kurum olduğundan hava şartları da göz önünde bulundurularak seçim yapılmalıdır.

Öğretmen Seçimi Ve Eğitim Kalitesi

Okulun kalitesinden bahsedilmek istendiği zaman en önemli kriterlerden biri de öğretmen seçimidir. Çünkü öğretmenler çocuğun yapısındaki kişiliğin ortaya çıkmasına ve onun karakterinin iyi olmasına yardımcı olur. Her sene öğretmeni değişen çocuk bir süre sonra devamlı olarak okula gitmeyi istemeyecektir. Aynı zamanda öğretmenler yeterli deneyime sahip olmalıdır. Okulda veli- öğretmen ilişkilerindeki tutumda o okulun eğitim seviyesindeki kaliteyi belirler.

Sosyal Etkinlikler

Okulda çocuklara ders vermenin yanı sıra eğitimi daha iyi hale getirmek, onları farklı alanlara teşvik etmek ve çok yönlü çocuklar yetiştirmek için sosyal etkinlikler çok önemlidir. Çünkü bu sosyal etkinlikler çocuklardaki yetenekleri ortaya çıkarmaya yarayacaktır. Bazen de bu sosyal etkinlikler sadece çocuğun çekimser yapısını ortadan kaldırmak için güzel bir yol olacaktır.