İstanbul'da bir AVM'nin otoparkında, bir otomobil ve motosiklette ele geçen bombalarla ilgili gözaltına alınan bombacı çiftin fotoğrafları ortaya çıktı.

AVUSTURYA VATANDAŞI ÇIKTI

Bombacıların Türk asıllı Avusturya vatandaşı oldukları iddia edildi. DEAŞ bombacılarının Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını hedef alacakları öne sürülmüştü.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüü ekipleri, Arnavutköy ve Esenyurt'ta 2 evde meydana gelen patlamaların ardından başlattığı çalışmada evlerde DEAŞ üyelerinin kaldığını ve bombalı eylem hazırlığında olduklarını belirlemişti.

EVİ İMALATHANEYE ÇEVİRDİLER

Bomba doldurdukları otomobilin izi Bayrampaşa'da bir AVM'de bulunmuş, 4 kişi araçtan uzaklaşmak için hareket ettiklerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanmışlardı. Kaçmaya çalışan DEAŞ üyelerinden biri bacağından vurularak hastaneye kaldırılmıştı.

66 BOMBA BULUNDU

Polis otoparkta bomba yüklü sadece bir otomobil olmadığını, ikinci DEAŞ üyesinin otoparka getirdiği motosiklette de bomba olduğunu belirlemişti. Her iki araçta 66 el yapımı, uzaktan kumandalı parça tesirli bomba bulunmuştu.

CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLERİNİ HEDEFLEDİLER

Gözaltına alınan DEAŞ üyelerinden ikisinin isminin M.P ve eşi S.P olduğu belirlendi. DEAŞ üyelerinin Türk asıllı Avusturya vatandaşı olduğunu öne sürülürken, çiftin 5 yıldır Arnavutköy'de yaşadıkları belirlendi. DEAŞ üyelerinin Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını hedef alacakları öne sürüldü.

CANLI BOMBA YELEKLERİ ÇCIKMIŞTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü operasyonun ardından açıklama yapmış, 2 hücrenin etkisiz hale getirildiğini belirterek, 'Araç içerisinde ve motosiklet üzerinde yapılan incelemede uzaktan kumandalı düzeneği olan el yapımı patlayıcılar, sırt çantalı, el yapımı patlayıcı bulunan canlı bomba yelekleri, 2 adet ateşli silah ve bu sihala ait çok sayıda dolu fişek ele geçirilmiştir.' denilmişti.