Sanatçı Zülfü Liveneli, 2019'da İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı ya da cumhurbaşkanlığı için aday olup olmayacağı sorusuna canlı yayında cevap verdi.

CNN Türk'de konuşan Zülfü Livaneli aktif siyasete dönmeyeceğini açıkladı

SANAT BAŞKA SİYASET BAŞKA

2019'da yapılacak yerel yönetimler seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için zikredilen geçen isimlerden biri olan Zülfü Livaneli, aday olurmusunuz? Sorusuna, Aman aman. Taş yerinde ağırdır. Benim, müzik, sanatta, edebiyatta oılan ağırlığım siyasete transfer etmek çok başka bir iş. Türkiye'de siyaset başka bir oyun. Bu kaldırabilecek insanlar var, kaldıramayacak insanlar var. Ben kaldırmayacak kişilerdenim' cevabını verdi.

NEFER GİBİ ÇALIŞIRIM

Livaneli, ' Bir partiden Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifi gelirse kabul edermisiniz? Sorusu üzerine ise 'Aman' dedim, Hayır. Başka birisini bulun. Beğeneceğimiz, destekleyeceğimiz birisini bulun, ben nefer gibi çalışayım. İstediğiniz gibi meydanlara çıkayım. Destek vereyim' dedi. Acılı ama sevgili ülkemiz.

SİYASETE DÖNMEM

Biz buranın elbette ki en iyi duruma gelmesini istiyoruz İyi bir aday çıkar inşallah, biz de hiçbir şey beklemeden onun için çalışırız. Yurttaş olarak çalışırız. Ama benim o konuda kararım kesin. Ne yerel ne de ulusal siyaset anlamında aktif siyasete dönmeme kararım kesin' diye konuştu.

1994'DE ADAY OLMUŞTU

Zülfü Livaneli, Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 1994 yerel seçimlerinde SHP'nin İstanbul adayı olarak girdiği seçimlerde yüzde 20.30 oy alarak üçüncü sırada çıkmıştı.