Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gençler arasında hızla yayılan 'Flakka' isimli uyuşturucunun zombi hapı olarak bilindiğini işaret eden uzmanlar, insan ve toplum sağlığı üzerinde yüksek düzeyde tehdit oluşturan bu sentetik uyuşturucu konusunda uyarıyor.

İri taneli, tuz görünümüne sahip bu uyuşturucunun zombi hapının yanı sıra banyo tuzu olarak da adlandırıldığını belirten uzmanlar, tıpkı diğer uyuşturucu kullananlarda olduğu gibi psikolojik ve fiziksel etkileri bulunduğunu hatırlatıyor. Uzmanlar hem kullananlar hem de yakınları için tehlikeli ve yıkıcı etkilere sahip olan Flakka'nın Bonzai ile mücadele edilemezken birden bire Türkiye'de yaygınlaşmasının korkutucu olduğunu savunuyor.

Melih Göğebakan’dan Basın Açıklaması Melih Göğebakan’dan Basın Açıklaması

Bonzai gibi ucuz uyuşturucu grubu içinde yer alan Flakka'nın fazla parası olmayan gençleri hedef aldığını kaydeden uzmanlar, bonzaiden farklı olarak bu zehirin korkucu bir dışa dönümle kendini gösterdiğini ifade ediyor.

Son zamanlarda zombi ve vampir filmlerinin revaçta olmasının zombi hapına merakı arttırma riskini ortaya çıkardığını dile getiren uzmanlar, gençler için zombilerin 'eğlenceli' yaratıklar olduğunu, bu isimle birlikte de uyuşturucuya özenme ihtimalinin yükseldiğini işaret ediyor.

Türkiye'ye geçtiğimiz haftalarda Brezilya'dan gelen bir koli içinde ele geçirilen zombi hapı konusunda yetkililerin dikkatli olması gerektiğini paylaşan uzmanlar, söz konusu uyuşturucunun yıkıcı etkileri nedeniyle etkisi altındaki insanlarda yüksek bir uyarıcı etkiye sahip olduğunu belirtiyor. Zombi hapının halisülasyon ve paranoya ile birlikte ilerlediğini ve kişide üç dört insanla baş edebilecek bir enerji ortaya çıkartabildiğini açıklayan uzmanlar, ayrıca kullanan kişinin vahşice saldırganlaştığının altını çiziyor.