Saat Endüstrisinin Öne Çıkan Ülkeleri ve Markaları Saat Endüstrisinin Öne Çıkan Ülkeleri ve Markaları

Konutta yeni dönem açıldığını Ziraat Bankası ilan etti. Ziraat Bankası, 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0.98'e indirdi.

500 BİN TL'LİK KONUTLAR İÇİN

Ziraat Bankası'nda mevcut durumda aylık faiz oranı yüzde 1.23 seviyesinde. Yapılan hesaplamaya göre, faiz indirimi sonrası 500 bin lira kredi kullanan kişi aylık 889 lira daha az ödeyecek. 250 bin lira kredi kulanan bir kişi ise aylık 444 lira daha az ödeme yapacak.

KONUT FAİZİ YÜZDE 0.98'E İNDİ

Başbakan Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde bankaların konut sektörünü canlandırmak için kampanya başlatacağını açıklamasının ardından konut kredisi faizlerinin yüzde 1'in altına inmesi için ilk adım atıldı. İlk açıklama Ziraat Bankası'ndan geldi. Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0.98'e indirdi.

ALT SEKTÖRLERDE CANLANACAK

Konu ile ilgili Ziraat Bankasından yapılan açıklamada, konut sektörünün, birçok alt sektör ve ekonomiye önemli bir katkı sağladığı kaydedildi. Açıklamanın devamında ' Bankamız, konut kredisini salt bir kredi vermekten öte, müşteriyle uzun vadeli bir birlikteliğin başlangıcı olarak da tercih edeceği bütünsel çözüm önerileri sunmaktadır' denildi.