Firmanın fikrine göre, çok sayıda kısır sivrisinek hastalığın yaygın olduğu bölgeye İHA'lar yani insansız hava araçlarıyla taşınarak bırakılacak.

Sivrisineklerin dişilerle üreyebilmek için hastalığın yaygın olduğu bölgeye erkek sivrisineklerle mücadele etmesi ve onları öldürmesi öngörülüyor. Bu sayede hastalık taşıması muhtemel sivrisinek nüfusunun yüzde 90 oranında azaltılabileceği kaydediliyor.

Mercedes-Benz, Tarihçesi ve Liderliği Mercedes-Benz, Tarihçesi ve Liderliği

Sinek öldüren kimyasalların doğaya zarar vermesi ve böceklerin zamanla bu ilaçlara karşı bağışıklık geliştirmesi İHA çözümünü bir adım öne çıkartıyor. Üstelik hastalıkla daha geniş alanlarda daha ucuza mücadele edilebiliyor.

İnsansız hava araçları ticari taşımacılıktan askeri amaçlara kadar bir çok alanda her geçen gün yaygınlaşıyor. Şimdi de iha'ların sağlık alanında da etkili bir çözüm olabileceği fikri ortaya atıldı. Buna göre insansız hava araçları zika hastalığıyla mücadele için sivrisinek taşıyacak.

Sivrisineklerin İHA'larla tanışması için uygun ortam sıcaklığının sağlanması gerekiyor. Bu sayede sivrisineklerin uyuya kalacağı ve İHA'ların haznesinde daha kolay taşınabileceği belirtiliyor. Salınmaları sırasında hayvanların doğru şekilde alana dağılmasını sağlamak içinde titreşimli hazneler kullanılacağı üzerinde duruluyor.

Şirket yaptığı ilk denemelerde sivrisineklerin taşındıktan sonra canlı kalabildiğini doğruladı. İHA'lardan salınmaları ile ilgili çalışmalarsa halen devam ediyor.