İş hayatımızdaki sorumluluklarımıza bir de sosyal yaşantımızdaki sorumluluklarımızı eklediğimizde zihinsel zindeliğimizi korumanın daha güç hale geldiğini paylaşan uzmanlar, bunu korumak için dikkat etmemiz gereken bazı noktalar olduğu üzerinde duruyor.

Teknolojinin büyük bir hızla gelişmesi ve her gün öğrenecek yeni bir bilginin ortaya çıkmasının zihnimizde sürekli pek çok pencerenin açıklı olması anlamına geldiğini hatırlatan uzmanlar, hal böyle olunca da sağlığımızın etkilendiğinin altını çiziyor.

Ünlü'nün Sağlık Durumu Endişe Yaratıyor Ünlü'nün Sağlık Durumu Endişe Yaratıyor

İngiltere'de yapılan bilimsel araştırmalar çoklu görevlerin bilişsel performansı olumsuz etkilediğini ortaya koydu. Söz konusu araştırma yalnızca bir işe konsantre olup yaparken, gelen kutusunda cevap bekleyen bir e-postanın bile etkin IQ'yu 10 puan olumsuz etkileyebildiğini saptadı.

Beden zindeliğini sağlayabilmek için bedeni sürekli daha çok çalıştırmak gerektiğini ifade eden uzmanlar, durumun zihin için geçerli olmadığını kaydediyor. Etkin karar verebilme, odaklanma, problem çözme, kapasiteyi artırma ve stresle başa çıkmanın zihinsel zindeliği getireceğini vurgulayan uzmanlar, stresle mücadelenin de zihnimizi sakinleştirerek ona kulak vermekten geçtiğini dile getiriyor.

Uzmanlar yalnızca bir günde zihnimizden yaklaşık 60 bin ile 80 bin arası düşüncenin geçtiğini ve hayatımızı bu düşüncelere göre şekillendirdiğimizi paylaşıyor. Beynin olumsuza odaklanmayı daha kolay seçtiğini ve bir kez alıştığında sürekli olumsuzlu tercih ettiğini belirten uzmanlar, sürekli bilinçli olarak olumluya odaklanmayı tercih etmenizi tavsiye ediyor.