Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür Suriye Ordusu (OSÖ) güçlerinin 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı, 21'inci gününe girdi. Afrin kent merkezine doğru ilerleyişini sürdüren TSK ve ÖSO güçleri, Afrin kırsalındaki pek çok önemli noktayı terör örgütünün işgalinden kurtarılırken, Türk savaş uçaklı gün boyu YPG/PKK mevzilerini vurdu.

Türk Hava Kuvvetlerine bağlı savaş jetleri geçtiğimüz geceden itibaren sürdürdükleri hava operasyonlarında Bafilun Dağı, Şeyh Huruz ve Kefer Cenne köyleri, Şeran, Cinderes ve Racu beldeleri ile ilçenin güneydoğusunda teröristlere ait bazı toplanma merkezlerinin aralarında bulunduğu çok sayıda noktayı vurmuştu.

20 Ocak'ta hava harekatıyla başlayan Zeyfin Dalı Harekatı'nda YPG'nin elindeki çok sayıda köy ve belde ele geçirilirken, Afrin kuşatması için büyük önem arz eden stratejik noktalar da terör örgütünün elinden alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri kaynaklarından edinilen ilgilere göre 20 Ocak'tan bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde 1'i belde merkezi, 26'sı köy, 3'ü köy altı yerleşim ve 13'ü stratejik dağ veya tepe olmak üzere 43 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

1000'DEN FAZLA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Operasyonlarını sınırda konuşlandırılmış topçu ve obüs atışı desteğiyle sürdüren TSK, sınırdan yapılan milimetrik atışlarla terör örgütünün belini kırarken, devamında gerçekleştirilen kara harekatında örgütün elindeki mevzi ve sığınakları bir bir temizledi. TSK'dan yapılan açıklamaya göre terör örgütü YPG'nin sığınak ve yığınak olarak kullandığı 19 hedef başarıyla imha edilirken, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1062 olduğu ifade edildi.

Bölgeden elde edilen bilgilere göre, dün 34 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı da bin 62 oldu.

2 KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO unsurlarının, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısındaki Eşkan ve Cukali Favkani köylerini PYD/PKK'lı teröristlerden temizlediği kaydedildi.