ABD'de yargılandığı davada savcılıkla anlaşarak tanık olan Reza Zarrab, jürili duruşmadaki ilk ifadesinde'Cezaevinden çıkmak için anlaşmaya yanaştığını söyledi.

ZAFER ÇAĞLAYAN'A RÜŞVET VERDİ

Zarrab, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın İran ambargosunu delmek için yöntemler geliştirdiğini iddia etti. Halkbank ile İran ticareti için eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a da rüşvet verdiğini önü sürdü.

İLK DURUŞMADA BÜLBÜL GİBİ KONUŞTU

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın 'ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmek' suçlamasıyla yargılandığı davada savcılıkla anlaşıp baş sanık konumundan 'yıldız tanık' pozisyonuna geçen iran asıllı Türk Reza Zarrab, dün jürili duruşmada ilk ifadesini verdi. Zarrab sorulara tercüman aracılığıyla Türkçe cevap verdi.

GARDİYANA RÜŞVETİ KABUL ETTİ

Doğal Afetlerde Hava Durumu Uzmanlarının Önemi Doğal Afetlerde Hava Durumu Uzmanlarının Önemi

Sorumluluğu üstlenmek ve cezaevinden çıkmak için en hızlı ve iyi yol olduğunu düşündüğü için savcılıkla anlaştığını belirterek, anlaşmadaki üç temek şartı sıraladı. Tamamen doğruları söylemek, ABD ile İşbirliği ve bir daha suç işlememek.

Hakkındaki yedi suçlamayı kabul ettiğini beyan ederek, tutuklu bulunduğu cezaevinden içki getirmesi ve cep telefonunu kullanmak için gardiyana rüşvet verdiğini kabul etti.

METROPOLİTAN TUTUKEVİNDE KALIYOR

Nerede olduğunu da açıkladı: 'İki haftadır FBI denetimindeyim. MDC'de (Brooklyn'deki Metropolitan tutukevinde) kalıyorum.'

2010 ve 2011'de döneminde İran Merkez Bankası Başkanı Mahmud Bahmani ile iki kez doğrudan görüştüğünü söyledi. İran'ın para trafiği ile ilgili şunları söyledi: ' İranlıların uluslararası ödeme talimatlarını alıp uluslararası finansal ödemelerini yaptım. Gaz ve petrolden gelirlerin toplandığı Halkbank'tan paraları çıkartarak uluslararası ödemeleri yaptım.'