New York'ta tutuklu olarak yargılanan ve hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölgesi Başsavcılığı ile işbirliği yaparak itirafçı olmayı kabul ettiği öne sürülen İran asıllı İşadamı Reza Zarab hakkındaki davada bugün yapılması planlanan jüri seçimi 27 Kasım'a ertelendi.

İLK DURUŞMA ARALIK'TA

Bu ertelemeyle birlikte, daha önce aynı gün yapılması öngörülen ilk jürili duruşma da bir hafta erteleme ile 4 Aralık gününe bırakıldı.

New York'ta bugünkü duruşmaya da, New York'ta tutuklu olarak yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla katılırken, Reza Zarab katılmadı.

ESKİ BAKAN ÇAĞLAYAN'DA GIYABINDA YARGILANACAK

Aynı dava kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, eski Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan da yargılanacak.

Hukukta Ceza ve Cezanın Ölçülülüğü, Adaletin Temel İlkesi Nedir ? Hukukta Ceza ve Cezanın Ölçülülüğü, Adaletin Temel İlkesi Nedir ?

ABD'nin İran'a uyguladığı ambargoyu delme, bankacılık sahtekarlığı, kara para aklama, ABD yasalarını delmek için işbirliği yapıp komplo kurma, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklama suçlamalarını defalarca işleme suçlamaları ile karşı karşıya olan sanıklar hakkında 90'ar yıl hapis cezası isteniyor.

ABD medyası, geçtiğimiz günlerde New Yorkta tutuklu olan yargılanan İran asıllı İşadamı Reza Zarrab'ın savcılıkla işbirliğine başladığını öne sürmüştü.