Reza Zarab'ın tanık olarak ifade verdiği duruşmanın hakimi Berman, savcıya' Telefon konuşması kaydı dinletilecekse tamamı dinletilecek ve hem Türkçe hem de İngilizcesi ekrana verilecek bu hassas bir konu' dedi. Berman tapelerin 'sadece bir bölümünün kullanlmasının 'yanlış anlaşılmalara yol açtığı iddiasıyla 'tepki gösterdi.

TAPELERİN TAMAMINI DİNLEMEK İSTEDİ

Hakim Berman buna örnek kolarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin geçtiği Zarrab ile yardımcısı Happani'nin arasındaki bir telefon konuşmasını örnek gösterdi.

HÜKÜMET ÜYELERİNİN İSMİ GEÇİYOR

ABD'nin New York şehrinde görülmekte olan davada, Reza Zarab'ın özellikle AKP'li hükümet üyelerinden bahsetmesi büyük yankı uyandırdı. Zarab dünkü bölümünde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini de ifadelerinde geçirmişti.

Hakim Richard Berman bu durumun yarattığı hassasiyeti fark etmiş olmalı ki mahkeme başlamadan hemen önce jüri salona alınmadan, avukatlara ve savcılık ekibiyle bu konuyu konuştu ve çeşitli talimatlar verdi.

BERMAN; YANLIŞ ANLAMALARA SEBEP OLABİLİR

Hakim Berman, savcılığın Zarrab'ı sorgularken, 'Telefon konuşmalarının sadece tapelerinin kullanmasını, tapelerden de sadece önemsediği bölümleri seçerek sadece onları Zarrab'a sormasının yanlış anlamalara sebep olabileceğine' dikkat çekti. Hakin Berman buna örnek olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın isminin geçtiği Zarrab ile yardımcısı Happani'nin arasındaki bir telefon konuşmasını örnek gösterdi.

KONUŞMANIN BİR BÖLÜMÜNÜ DEĞİL HEPSİNİ DİNLETECEKSİNİZ

Doğal Felaketler, Dünyanın Karşılaştığı Doğal Tehlikeler Nelerdir ? Doğal Felaketler, Dünyanın Karşılaştığı Doğal Tehlikeler Nelerdir ?

Telefon konuşmasının başını sonunu dinletmeden sadece küçük bir bölümünü mahkemede Zarrab'a sormanın 'yanlış anlamalara sebep olabileceğini' kaydeden Berman, savcılıktan bu tür hassas konulardaki telefon konuşmalarının tümünü, tapelerinin de İngilizce ve Türkçesi ekrana verilerek jüriye dinletilmesini istedi.

GÖRÜNTÜLER SALONDAKİ DEV EKRANA VERİLDİ

Nitekim, Berman'ın hassasiyet vurgusu sonrası duruşmada Zarrab'ın , 'Erdoğan'ın adını andığı telefon kaydı' başından sonuna kadar salonda dinletildi.

Hakim Berman, 'Bu tip hassa konularda sadece tapenin kullanılması, tüm konuşmanın dinletilmemesi, sıkındı yaratabilir. Yanlış anlamalara sebep olabilir' uyarısında bulundu.