Kızılay, Zambiya'daki kolera salgınını azaltmak amacıyla bölgede hijyen kiti ve sıvı klordan'dan oluşan yardım malzemesi dağıtıyor. İnsani yardım malzemeleri Zambiye Kızılhaçı ile işbirliği içerisinde yetimhane ve okullardaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Kızılay ayrıca Kolera ile Mücadele ekibinde görev alan Halk Sağlığı Uzmanlarına da eğitim verdi.

Dünya Okyanusları, Mavi Gezegenin Derin Suları Dünya Okyanusları, Mavi Gezegenin Derin Suları

1520108428_EK2B7613

İNSANİ YARDIMLAR AFRİKA'YA ULAŞTIRILDI

Zambiya'nın Lusaka şehrindeki kolera salgınının yayılmasını önleme ve azaltılmasına destek olmak amacıyla Kızılay, bölgeye insani yardım malzemesi ve eğitim desteği sağladı. Kızılay İstanbul Şube Başkanlığı tarafından verilen insani yardım bağışı Zambiya Kızılhaçı ile işbirliği içerisinde yetimhane ve okullardaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

1520111235_EK2B8193

ÇOCUKLAR VE KAMPLARDAKİ MÜLTECİLER

Yardım malzemesi hijyen kiti (Dış fırçası, diş macunu, havlu, vazelin, ayakkabı boyası, fırça, hijyenik ped ve 1 aylık temiz suya erişimi sağlayacak sıvı klor'dan oluştu. Yardımlar Emmanuel Yetimhanesinde 150, Kanyama Merkez İlkokulu'nda 1500 çocuğa, mülteci kampllarında yaşayan Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ruanda, Angola ve Mozambik'den gelen 16 bin sığınmacıya dağıtıldı.

1520110984_EK2B7664

ZAMBİYALI EĞİTİMCİLERİ EĞİTTİLER

Kızılay, TİKA tarafından organize edilen 'Kapasite Güçlendirme Programı' kapsamında da bölgede 'Hijyen ve Sanitasyon Eğitimci Eğitimi' verdi. Kızılay uzmanları, Zambiya Sağlık Bakanlığı bünyesinde Kolera ile Mücadele ekibinde görev alan Halk Sağlığı Uzmanlarından oluşan ekime, 26 Şubat-02 Mart 2018 tarihleri arasında Hijyen ve Sanitasyon Eğitimci Eğitimi verildi.

1520108520_EK2B7585

TÜRKİYE ZAMBİYANIN YANINDA

İBB İSTAÇ uzmanlarından oluşan ekip tarafından ise Katı Atık Yönetimi konusunda aynı tarihlerde eğitim verildi. Eğitim programlarına katılım sağlayan tüm katılımcıların Sertifikaları Türkiye Büyükelçisi Şebnem İncesu tarafından takdim edildi.