Bir dönem Fenerbahçe'de de top koşturan eski gol kralı Zafer Biryol, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle hakim karşısına çıkmıştı. Savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılan Zafer Biryol'un savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı.

İfadesinde FETÖ ile ilişkinisi kabul eden Biryol, örgüte himmet adı altında para verdiğini ve Pensilvanya'da örgüt elebaşı Fethullah Gülen ile görüştüğünü itiraf etti.

Bylock kullandığı da ortaya çıkan Biryol'un Bylock'u benzer operasyonda gözaltına alınan eski Milli kaleci Ömer Çatkıt aracılığıyla indirdiğini söyledi.

FETÖ İLE İLK TEMASI GÖZTEPE FORMASI GİYERKEN GERÇEKLEŞTİ

İfadesinde FETÖ ile nasıl temasa geçtiğini anlatan eski gol kralı Zafer Biryol, 2001-2002 yılında Göztepe formayı giydiği dönemde örgüt elemanlarıyla sohbet toplantılarında bir araya geldiğini söyledi. Burada başlayan ilk temasınd ardından FETÖ ile ilişkinisi koparmadığını belirten Biryol, gittiği diğer takımlarda da örgüt elemanlarıyla görüştüğünü itiraf etti.

Örgüt liderini Pensilvanya'da ziyaret ettiği ve bizzat görüştüğü kaydedilen Zafer Biryol'un İstanbul'daki evinde örgütün sohbet toplantılarını gerçekleştirdiği, hatta bu toplantıların 15 Temmuz darbe girişimine kadar devam ettiği belirtildi.