İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eski Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, geçen yıl aralık ayında, kızdığı bir zabıta memuruna herkesin gözü önünde şiddet uyguladı. Trafikte emniyet şeridini kullandığı gerekçesiyle zabıta memuru Kenan Fidan'ın maruz kaldığı şiddet ve sonrasında geçirdiği baygınlık, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerin televizyon kanalları ve sosyal medyada yayılması, adeta infiale neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, zabıtaya yapılan çirkin hareket nedeniyle daire başkanını görevden uzaklaştırdığını, soruşturma da başlattığını söyledi.

Alınan bilgiye göre Tayfun Karali hakkında, idari soruşturmanın ardından adli soruşturma da başlatıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafların ve şahitlerin ifadesinin alınmasını emniyetten istedi.

Bütün Türkiye'nin gözü önünde meydana gelen olayın mağduru olan zabıta şikayetçi olmadı, ancak bir avukatın Karaali'den davacı olmasıyla soruşturma açıldığı öğrenildi. Tokat olayı kamera kayıtlarına yasımız, bütün televizyonlarda yayınlanmış, büyük bir tepki toplamıştı. Görüntülerde daire başkanının zabıtaya üst üste attığı tokat yer alırken, zabıtanın hiç karşılık vermeden öyle durduğu görülüyordu, ancak daha sonra zabıta, yaşadığı stres nedeniyle düşüp bayılıyordu. Bu görüntü üzerine daire başkanı görevden alınmıştı.

Yerine atama yapılmıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, Avrupa Yakası Zabıta Müdürü olarak görev yapan İbrahim Köse, İBB Zabıta Daire Başkanlığı'na vekaleten atandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında Zabıta Daire Başkanı olarak görev yapan Tayfun Karali, Kartal'da bulunan Zabıta Merkezi'nde emniyet şeridini ihlal ettiği için öfkelendiği zabıta memurunu arkadaşlarının gözü önünde ve kameraların da kayıt ettiği bir yerde tokatlamış, zabıta memuru ise uğradığı muameleye dayanamayarak bayılmıştı. Görüntüler bütün televizyonlarda yayınlanınca büyük bir tepki almıştı.