Sigara, hava kirliliği olan ortamlarda bulunmak ve kimyasal maddelere maruz kalmak da kırışıklıkları arttıran bir diğer unsurlardır. Yüzdeki kırışıklıkları en aza indirmenin yolları nelerdir diyorsanız, özel karışımlar, doğal kremler ve çeşitli besin maddeleri ile kırışıklıkların etkisi azaltılabilir.

Yüzdeki Kırışıklıklardan Kurtulma Yolları

Yüzde meydana gelen kırışıklıklardan kurtulmak için yumurta beyazı kürü toplum arasında en sık tercih edilen yöntemdir. Özellikle göz bölgesinin alt kısmında meydana gelen kırışıklıklara yumurtanın beyazı düzenli olarak sürülebilir. Yumurtanın akı sürüldüğü bölgede kurutulduktan sonra yüz yıkanarak yöntem uygulanmış olur. Bu yöntem en az 1 hafta düzenli olarak kullanılarak etkili çözümler elde edilebilir.

Bunun dışında insanların kırışıklıklardan kurtulmak için tercih ettiği yöntemlerden bir tanesi de lavanta, anason ve kişniş kürüdür. Bir avuç taze lavanta çiçeği, bir avuç dolusu anason ve biraz kişniş karıştırılarak kaynatılır. Kaynatılan karışımdan elde edilen su ile yüz düzenli olarak yıkanır. Bunun dışında semizotu kürü, avokado yağı, omega 3, bitki karışımı kürü, kakao yağı, keten tohumu yağı gibi maddeler yüzdeki kırışıklıkların tedavisi için kullanılabilen bitkisel yöntemlerdir.

Yüzdeki Kırışıklıklardan Kurtulmanın Diğer Yöntemleri

Kişiler yüzündeki kırışıklıklardan kurtulmak için çeşitli bitkisel karışımlardan yararlanabilirler. Bitkisel karışımların dışında içerisinde E ve C vitamini bulunan meyve ve sebzelerin bol bol tüketilmesi de kırışıklıkların geçirilmesi için fayda sağlamaktadır. Bunların dışında düzenli olarak cilt nemlendirici kremler kullanılarak yüz bölgesinde meydana gelen kırışıklıkların giderilmesi sağlanabilir.