Terör örgütü YPG'nin işgal ettiği noktalarda bomba ve patlayıcı temizlik faaliyetleri sürüyor. Afrin'e bağlı Dermaşanlı köyünde yürütülen temizlik faaliyetleri sırasında kahreden bir detay Türkiye'yi yasa boğdu. Arama ve tarama faaliyetlerinde bulunan Uzman Çavuş Orhan Sürmen'in teröristlerde tuzaklanan Kur'an-ı Kerim'i yerden kaldırdığı sırada yaşanan patlama nedeniyle şehit düştüğü öğrenildi.

Afrin kuşatmasına hız veren TSK'nın bölgedeki yerleşim yerlerinde yaptığı temizlik sürüyor. TSK operasyonlarına karşı kamuoyu oluşturmak isteyen YPG/PKK bir yandan sivilleri canlı kalkan olarak kullanırken diğen yandan hain planlarına kutsal emanetleri de alet ediyor. Dermaşanlı köyünde Kur'an-ı Kerim'e bomba tuzaklayan hainler bir askerin şehit düşmesine neden oldu.

BENZER TUZAKLARI ÇUKUR OPERASYONLARINDA DA KURDULAR

Güvenlik kaynakları, Afrin'deki el yapımı patlayıcılarla hazırlanan tuzaklama yönteminin aynısının terör örgütü PKK'ya yönelik Diyarbakır'ın Sur, Şırnak merkez ile Silopi, Cizre ve İdil, Hakkari'nin Yüksekova, Mardin'in Nusaybin ilçelerindeki çukur operasyonlarında da görüldüğünü kaydetti. Nusaybin'de, bir evdeki Kur'an-ı Kerim'e teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, bölgede arama tarama faaliyeti sürdüren asker tarafından fark edilerek etkisiz hale getirilmişti.