Youtube'a özel olarak içerikler üreterek milyonlarca takipçisi kitlesi yaratmayı başaran kişiler kendilerini youtuber olarak adlandırıyor.

Türkiye'de de bireysel olarak Youtube'a içerik üreten Orkun Işıtmak, Enes Batur, Meryem Özkaynak, Ruhi Çenet gibi kanallar mevcut. Bu kanalların bazıları oyun içerikli videolar oluştururken, bazıları da makyaj, eğlence, challenge, vlog gibi konseptlere sahip oluyor.

Hatta Türkiye'de Youtuber olup da film yapan kanallar bile mevcut. Youtuber olup da film yapan ilk kişi Halil Söyletmez oldu. Halil Sözletmez'in 'Cumali Ceber' isimli filmi geçtiğimiz aylarda vizyona girdi. 1 milyona yakın izlenen film eleştirmenler tarafından beğenilmedi. Halil Söyletmez'in ardından film yapan ikinci kanal ise OHA DİYORUM isimli youtube kanalı oldu. OHA DİYORUM kanalının ünlü isimlerinden Melih, Alper ve Fırat'ın başrollerinde oynadığı kanal ile aynı ismi taşıyan film de 3 Kasım'da vizyona girdi. 15 gün içerisinde yüzbinlerce kişi tarafından izlenen film kimi eleştirmen tarafından beğenilse de, kimi eleştirmenler tarafından beğenilmedi.

Evrenin Gizemli Dünyaları, Süper Dünya'ların Keşfi Evrenin Gizemli Dünyaları, Süper Dünya'ların Keşfi

Youtube'dan para kazanmak Türkiye'de daha zor. Çünkü youtube Türkiye'de reklamlardan çok para kazandırmıyor. Ama yurtdışında youtuber olup da aylık yüzbinlerce dolar kazanan youtuberlar mevcut. Bunlardan birisi de 20 yaşındaki Jake Paul.

Jake Paul ismindeki Youtube fenomeni Los Angeles'ta oturduğu bölgedeki gürültülü yaşamı nedeniyle davalık olmasının ve tehditler almasının ardından taşındı. Yaklaşık 7 milyon dolar değere sahip olan ev Los Angeles'in zengin muhitlerinden Calabasas'ta bulunuyor. Jake Paul 16 yaşındayken Vine videoları yayınlayarak para ve şöhrete kavuşmuştu.

Bin 400 metrekare kullanım alanına sahip ev sayesinde fenomen isim özel hayatını biraz daha saklayabilecek.Zira lüks malikanenin girişinde demir bir kapı ve girişe dek özel bir yol bulunuyor. 3 katlı spiral girişin olduğu evde İtalyan karo ve ahşaplar kullanılmış ve salonun iki sütun, şömine ve boydan boya pencereler dikkati çekiyor.

Bir bölümü avangart bir bölümü klasik anlayışa sahip olan malikanede spor ve sinema salonu, çalışma odası ve çok özel bir banyo bulunuyor. Bluetooth teknolojisinin kullanıldığı banyoda spa ve arometerapi imkanı da var.