Okul Yönetimi ve İdaresinde Dijital Dönüşüm Okul Yönetimi ve İdaresinde Dijital Dönüşüm

YKS açıklandıktan sonra detaylar üzerinde 4 kez değişikliğe gidilmesine rağmen eğitimcilerin ve öğrencilerin kafasında oluşan sorulara kesin cevaplar alınabilmiş değil. YGS benzeri bir oturumun yapılacağı üniversiteye giriş sınavı yks ne zaman yapılacak?

Sınav Takvimi, Başvuru Tarihleri ve Sonuçlar

2018 yılında yapılacak olan YKS 1.oturum 23 Haziran, 2.oturum 24 Haziran ve Yabancı Dil Oturumu 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak. ÖSYM tarafından yapılan açıklamadan sonra YKS sınav oturum tarihleri açıklandı mı soruları cevabını buldu.

2018 YKS Başvuruları: 1/21 Mart tarihleri arasında yapılacak. Geç başvuru tarihi ise 4 Nisan 2018. Sonuçlar ise 31 Temmuz tarihinde açıklanacak. Yeni sistem ile eski sistem arasındaki en temel farklılıklar arasında;

* Sınav tarihi
* Oturum sayısı
* Puan türü ve
* Sınav günleri gösterilebilir.

Buna rağmen baraj puanı olan 150/180 rakamında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Yeni Formül 2 Milyon Adayı İlgilendiriyor

YKS'de adaylar cumartesi günü sabah oturumunda Temel Yeterlilik Testi adı verilen TYT sınavına girecek. Bu sınav farklı lise türlerinde eğitim gören tüm adaylara uygulanacak. Bu sınavda adayın bilgiden çok temel yeterlilik seviyesinin ölçümü esas alınacak. Bu oturumun hedefi tüm adaylara fırsat eşitliği sunmak olacak.

Aynı gün öğleden sonra yapılacak ikinci oturumda ise adaylara; Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri Testi 'nden toplamda 160 soru sorulacak. Müfredat dışı soruların yer almayacağı sınavların her iki oturumun toplam ücreti ise 120 TL olarak belirlendi. Bu sınavda basında büyük tepki toplayan 15 dakika kuralı da kaldırılıyor. Sınava sadece başlama saati olan 10.00'dan sonra gelenler alınmayacak.