Ayşegül Aldinç'in, Anılarıyla Dolu Röportajı Ayşegül Aldinç'in, Anılarıyla Dolu Röportajı

Türk müziği sanatçısı Yılmaz Morgül, Mersin Uluslar arası Engelsiz Sanat festivalinde engelli çocuklarla muhteşem bir perkisyon şovuna imza attı. Sahnede gösterdiği yüksek enerji ve performans Mersinliler tarafından dakikalarca alkışlandı

YILMAZ MORGÜL AYAKTA ALKIŞLANDI

Birinci Mersin Uluslar arası engesiz sanat festivalinin açılışını sanatçı Yılmaz Morgül yaptı. Mersin Zihinsel Engelli Çocuklar Vakfı'ının üyeleri tarafından oluşturulan perküsyon grubunun sahne şovu izleyenleri adeta şaşkına çevirdi. Son derece uyumlu ve kalabalık bir ekip tarafından gerçekleştirilen perküsyon ve vurmalı çalgılar şovu izleyecilerden tam not aldı. Güleryüzlülüğü ve yardımseverliği ile gönüllere taht kuran Türk Müziği Sanatçısı Yılmaz Morgül sahneye çıkarak zihinsel engelli çocuklarla birlikte dakikalarca onlara eşlik etti.

Sahnenin tam ortasına konulmuş tumba,davul ve darbukalarla çocukların arasında performans gösteren Morgül ayakta alkışlandı. Daha sonra sahnedeki çocukların arasına katılan ve orkestranın bir üyesi olan Morgül, sanatındaki ustalığının ritim sazlarda'da sürdürdüğünü gösterdi. Konserin hemen başında 10. Yıl Marşını sanat alanını dolduran vatandaşlarla birlikte seslendiren Morgül, Türkiye'nin aydınlık bir yolda yürüdüğünü ve bundan asla vazgeçilemeyeceğini söyledi. Ulu önder Atatürk'ü hiçbir zaman unutulmayacağını dile getiren Morgül, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin dünyada ses getirecek böylesine muhteşem bir organisazyona ev sahipliği yaptığı içinde ayrıca tebrik etti.

MERSİN ENGELLİ DOSTU ŞEHİR

Konser sonrasında sahneye gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz. Türkiye'de ve dünyada engelli insanlara yönelik hizmetlerin çok yetersiz kaldığını işaret ederek ' Aldığımız tedbirlerle Mersin'i bir engelli dostu şehir haline getirmeye çalışıyoruz. Bu amaçla elimizden gelen her türlü desteği ve yardımı yapıyoruz. Mersin'de tespit edebildiğimiz 18 bin engelli vatandaşımıza destek olabilmek için Büyükşehir içinde bir Engelliler Daire Başkanlığı oluşturduk. Şehrin mimari yapısında ve şehirleşme yönünde engelli insanlarımızı unutmuyoruz. Herkes bir gün engelli olabilir. Bu yüzden engelli insanlara yönelik faaliyetlerimiz hız kesmeden devam ediyor.

Türkiyede ve dünyada ilk defa engelli sanatçılar festivalini yapıyoruz. Gerçekten dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Dünyanın bir çok ülkesinden 90 civarında sanatçı davet ettik. Türkiye'den de sanatçılarımız ve kültür insanlarınızı festivale çağırdık. Önümüzdeki yıllarda bu festivali daha ileri noktalara taşımak için çaba göstereceğiz şeklinde konuştu