Son yıllarda uzak doğunun egzotik tatlarının popüler olduğunu kaydeden uzmanlar, Karambola ismi ile bilinen Yıldız Meyvesi'nin büyük yararları olduğunun altını çiziyor.

Soğuk kış günleri öncesinde vücudunuzun direncini arttırmak, formunuzu korumak ve diyetisyenlerin bu müthiş besinini sofranızda bulundurmak istiyorsanız bir an önce harekete geçmelisiniz. Yıldız Meyvesi'nin 100 gramının sadece 31 kalori olduğunu belirten uzmanlar, düşük kalorili bu besinin antioksidan özelliği taşıdığı konusunda hem fikir.

Lif açısından zengin olan bu meyve, kolon kanseriyle mücadelede etkili olduğunu dile getiren uzmanlar,antioksidanlar ve sağlık için gerekli olan vitaminlerin çoğunun içeriğinde bulunması nedeniyle sağlık açısından zengin bir meyve olduğunun altını çiziyor.

KÖTÜ KOLESTEROLLE MÜCADELEDE BİRE BİR!

Yıldız Meyvesi'nin lif açısından zengin olduğunu, kanserler türleriyle savaşta hastayı bir adıma götürdüğünü de göz önüne aldığımızda mutlaka sofralarımızda yeri olması gerekiyor. Bilim insanları tarafından kötü kolestrol olarak bilinen LDL'nin de bağırsaklarda emilmesini önlemeye yardımcı olduğunu ifade eden uzmanlar, vücudun günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 57'sini karşıladığını da hatırlatıyor

Elbette bu meyvenin bir başka özelliği de bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direnç geliştirmesine yardımcı olması.