Yetersiz uyku kalbi olumsuz yönde etkileyerek kan basıncında değişikliğe neden oluyor. Aynı zamanda kalp ritminde de değişikliklere neden oluyor.

Yetersiz uyku sadece kalbi etkilemekle kalmıyor ayrıca, hipertansiyon, obezite, diyabet gibi hastalıkları da tetikliyor.

Diş Hekimlerinin Önemi ve Ağız Sağlığının Korunması Diş Hekimlerinin Önemi ve Ağız Sağlığının Korunması

Uzmanlar vücudun ihtiyacı olan uyku süresinin 7 - 8 saat olduğunu belirtiyor. 7 saatten az uyumak vücutta olumsuzluklara neden oluyor. Sadece az uyumak değil, fazla uyumak da vücutta birçok olumsuzluğa sebebiyet veriyor. Uzmanlar ideal uykunun 7 – 8 saat olduğunun altını çiziyor.

Sağlıklı ve yeterli bir uyku vücudumuzun sağlığı açısından hayati bir önem taşımaktadır.

Sağlıklı bir yaşam için günde ortalama 7 – 8 saat uyumak gerekmektedir. Yapılan araştırmalarda 7 saatin altında uyuyan kişilerde obezite ve özellikle hipertansiyon hastalığının çok sık görüldüğü kanıtlanmıştır. Ayrıca yetersiz uykunun diyabet hastalığına da sebebiyet verdiği uzmanlar tarafından açıklanmaktadır.

Vardiyalı çalışanlar da risk grubunda. Çünkü vardiyalı çalışan kişiler gün içerisinde her hangi bir saatte uyumak zorunda kalabiliyor. Geceleri gündüzleri birbirine giren vardiyalı çalışanlar, düzensiz uyku, uygun olmayan saatler uyumaları ve uygun olmayan saatlerde yemek yemeleri sebebiyle sağlıkları konusunda ciddi sorunlar yaşabiliyorlar.

Uykunun öneminin altını çizen uzmanlar, güzel bir uykunun sizi bir sonraki güne olması gerektiği gibi uyanmanızı sağladığını belirtiyor.