Otonom Araç Teknolojilerinin İlerleyişi, Yol Güvenliği Otonom Araç Teknolojilerinin İlerleyişi, Yol Güvenliği

En kısa tanımıyla yerli whatsapp milli ve güvenli anlık mesajlaşma hizmeti olarak açıklanabilir. Milli olarak kullanıma sunulan çözüm, mesajlaşma hizmetinin yanı sıra sesli ve görüntülü konuşmak için de kullanılabilecek.

İleri Güvenlik Teknolojileri

İleri güvenlik teknolojileriyle donatılan PTT Messenger ile dosya ve medya iletileri de mümkün olacak. Milli bulut sisteminde barındırılacak olan bilgiler sayesinde lokasyon paylaşımı da yapılabilecek. Yerli Whatsapp 'ın özellikleri bunlarla sınırlı kalmayacak.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından müjdesi verilen uygulama; tamamen yerli mühendislik imkanları kullanılarak hazırlandı. 0 yerli olan uygulama üzerinden; anlık mesajlaşma, konum ve dosya paylaşımı, grup mesajlaşması, görüntülü görüşme ve sesli mesaj ihtiyaçları tek bir platform üzerinden ve güvenli bir altyapı ile sağlanacak.

İlk olarak kamu kurumlarının kendi aralarında haberleşmesi için kullanılacak uygulama test aşamasını geçtikten sonra vatandaşın beğenisine sunulacak.

Nasıl İndirilir?

Yerli WhatsApp hakkında merak edilenler arasında uygulamanın nasıl kullanılacağı hakkındaki sorular ilk sırada yer alıyor. PTT Messenger olarak anılan yerli sistem şu an sadece Android cihazlar için kullanılabiliyor.

Henüz Google Play Store üzerinde yer almayan uygulama, Android kullanıcıları tarafından PTT'nin resmi internet sitesi üzerinden veya sadece bu iş için hazırlanan messenger.ptt.gov.tr adresinden APK olarak indirebilir. Henüz iOS platformlarında kullanıma uygun olmayan yazılımın kısa zaman içinde Google Play Store üzerinde de yayınlanması hedefleniyor.

Kullanıcıların ücretsiz olarak anlık mesajlaşma imkanı sunan WhatsApp, özelliklerini her geçen gün geliştirirken sosyal medya ve basında yer alan güvenlik tehditleri tüketicinin 0 yerli ve milli bir uygulamaya yönelmesini zorunlu kılabilir. Sosyal medya devi Facebook tarafından işletilen WhatsApp hizmetleri, kısa süre içinde beklenenden daha fazla ilgiyle karşılandı.