1.Kabak Çiçeği

Sarı-turuncu bir rengi olan bu çiçeğin görüntüsü güzel olduğu kadar faydaları da güzeldir. Kalp sağlığına ve kansere oldukça fazla etkisi vardır. Kabak çiçeğinin dolması veya tatlısı yapılabilir.

2.Nar Çiçeği

Nar çiçeğini çay olarak kullanabilirsiniz ya da kaynatıp sosunu yapabilirsiniz. Narın faydaları gibi nar çiçeğinin de faydaları çoktur. İştah problemi olanlar iştah açıcı olarak kullanabilirler. Bunun yanı sıra kanı temizleyen nar çiçeği aynı zamanda bolca C vitamini içerir ve ağrı kesici olarak da kullanılabilir.

3.Karanfil

Karanfil kokusuyla bilinen çiçeklerden biridir. Çiğneyerek ağız kokusunu giderme de kullanmanın yanı sıra kurutarak çaylarda da kullanabilirsiniz. Öksürük ve ateşe iyi gelen bir çiçek olan karanfili aynı zamanda biraz aroma vermesi için yemeklerde de kullanabilirsiniz.

4.Anason

Anasonu kurutarak çaylarınız da kullanabilirsiniz. Sakinleştirici bir özelliği olan anason aynı zamanda deniz mahsullerinin tadıyla da uyumludur. Deniz mahsullerinin yanında anasonu kurutarak baharat olarak da kullanabilirsiniz. Anasonun aynı zaman da yorgunluk giderici bir özelliği de vardır.

5.Latin Çiçeği

Latin çiçeğinin kullanım alanı genellikle salatalardır. Salata yaparken içine bir tutam Latin çiçeği atarsanız salatanız daha da lezzetli olacaktır. Latin çiçeği iştahınızı açarken aynı zamanda hazmı da kolaylaştırır.

6.Mürver Çiçeği

Mürver çiçeğini kullanırken önemli olan kabuğunu, yapraklarını ve çiçeklerini ayrı olacak bir şekilde kullanmaktadır. Bu çiçekten sirke veyahut reçel yapabilirsiniz. Mürver çiçeğinin aynı zamanda çayı da yapılabilmektedir. Mürver çiçeğinin çayının ateş düşürücü özelliği vardır.

7.Hatmi Çiçeği

Kuru öksürük ile ilgili bir şikayetiniz var ise bu çiçek birebirdir. Kurutup çay ile demlenen bu çiçeği bal ile karıştırıp içtiğiniz zaman kuru öksürükten eser kalmayacaktır.