Beyaz Saray, Yemen'de Husiler tarafınan Saleef Limanı'na buğday taşıyan bir Türk kargı gemisine düzenlenen saldırır ardından alarma geçildiğini duyurdu.

GEMİYE HUSİLER SALDIRDI

ABD Başkanlık Ofisi Beyaz Saray, yaptığı açıklamada, Husilerin Yemen kıyılarına 70 mil uzaklıktaki bir Türk Kargo gemisini vurması sonucu alarma geçtiğini açıkladı. Açıklamada Türk gemisinin Yemen'in El Hudeyde kentinin yakınlarındaki Saleef Limanı'na 50 bin metrik ton buğday taşıdığı aktarıldı.

BÖLGEDE CİDDİ TEHLİKE

Beyaz Saray açıklamada, Husi milislerinin bu saldırı ile birlikte bölgede ciddi bir tehdit oluşturduğunu bir kez daha kanıtladığını vurgulayarak, BMGK'nin 2216 sayılı kararının uygulanmasının gerektiği belirtildi.

KAPSAMLI DİYALOĞA DEVAM

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2216 sayılı kararı, Yemende güvenlik düzenlemeleri gerçekleştirilmesi, Husiler ve Salih yanlılarının ele geçirdiği kentlerden çekilere silahları değvlete teslim etmesini, kamu kurumlarının yeniden düzenlenmesi, yönetim şekli ile alakalı kapsamlı siyasi diyaloğa devam edilmesi ile mahkum ve tutukluların serbest bırakılması için bir komite oluşturulmasını öngörüyor.