Yemeksepeti Türkiye'nin en büyük yemek sipariş sitelerinden biri… Bugün gün içerisinde bir süre siteye erişim sağlanamıyordu. Siteye giriş yapılmaya çalışıldığında böyle bir sayfa yoktur uyarısı çıkıyordu.

Teknolojinin Mimarı, Bilgisayar Sistemleri Analistleri Teknolojinin Mimarı, Bilgisayar Sistemleri Analistleri

Bu durum ile ilgili sosyal medya üzerinden bazı kişiler yemeksepeti'nin domain adresini yenilemeyi unutmasından dolayı erişimin sağlanamadığını iddia etti. Bazı kişiler ise hacklendiği belirterek, Sitenin alan adı kayıtlarının tutulduğu servise erişim sağlayan hacker'lar başka bir adrese yönlendirmek ve kullanıcıların verilerini, kredi kartı bilgilerini çalmak için alan adı sunucularını değiştirmiş olabilir iddiasında bulundu.

YemekSepeti de durumu fark ettiyse, sunucuları geri yönlendirmiş olabilir. Bu durumda, bazı servis sağlayıcılardan hizmete erişilememesi mümkün…

Yemeksepeti bir süre sonra tekrardan erişilebilir hale geldi. Yemeksepeti konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sorunun teknik bir arızadan kaynaklandığını, korkulacak bir şey olmadığını belirtti. Yemeksepeti açıklamasının devamında, kredi kartı bilgilerini kendi sitelerinde ve serverlarında barındırmadıklarını, dolayısı ile kredi kartı bilgilerinin çalınma ihtimalinin kesinlikle olmadığının altını çizdi.

Bundan iki yıl önce uluslararası online yemek dağıtım ağı Delivery Hero, internet yemek dağıtım şirketi Yemeksepeti'ni 589 milyon dolara satın almıştı. Dünyada 29 ülkede 1.500 çalışanı ile 100 bin dolayında restoran ile çalışan Delivey Hero'nun yüzde 39 hissesi ise daha önce Türkiye'de çeşitli girişimlerde bulunan ama ülkeden çıkma kararı alan Alman iş geliştirme şirketi Rocket Internet'in elinde bulunuyor.