Karın Şişliği Nedir?

Karın şişliği genel olarak aşırı yemek yemekten kaynaklanan ve mide ile üst karın arasında oluşan bir rahatsızlık durumudur. Bu durum genelde hazmedilmesi zor olan yemekleri yendiğinde meydana daha çok gelmektedir. Bunun için yemek yeme alışkanlığı başta olmak üzere birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır.

Karın Şişliği Tedavi Yöntemleri

Bu problemin çözümü için ilk olarak bu konuda uzman doktorlara başvurmak gerekmektedir. Doktora gitmeden de bu şişlik problemini çözmenin bazı yöntemleri vardır. Bu yöntemler uzmanlar tarafından da önerilmektedir.

İlk olarak; elma sirkesi bu problem olarak en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Elma sirkesi içerek mide hareketleri hızlanmış olmaktadır. Bu işlem bir bardağa bir kaşık elma sirkesi, su ve bal konularak her gün üç defa içilerek uygulanabilir. Bir diğer yöntem ise rezene tohumudur.

Rezene tohumu insanda gazı azaltır ve mide bulantısını önlemede de etkilidir ve yağlı yiyeceklerden dolayı meydana gelen şişkinliği önlemede etkilidir. Rezene tohumu su ile kaynatılarak içilmelidir ve buna alternatif olarak rezene çiğnenerek te yenilebilmektedir.

Anne-Bebek Sağlığında Kritik Rol Anne-Bebek Sağlığında Kritik Rol

Bir diğer şişkinlik azaltma yöntemi ise zencefildir. Genel olarak, ağır yemeklerden sonra zencefile tuz ekleyerek çiğnemek şişkinliği azaltmaktadır.

Bir diğer yöntem ise zencefili kaynatıp içine limon suyu ekleyip bu karışımı içmektir. En önemli ve herkes tarafından bilinen yöntem ise soda içmektir. Soda içerdiği bazik çözelti yani anti asit çözeltisiyle mideyi rahatlatmaktadır. Karbonat ta su ile karıştırılarak içildiğinde karın şişliğine iyi gelmektedir. En son yöntem ise bitki çayı içerek şişliğin giderilmesidir. Genel olarak papatya veya nane ile yapılan çaylar hazımsızlığa iyi gelmektedir.