27 Mart 2016 tarihinde uygulanmaya başlanan sürekli yaz saati uygulaması tepki çekmeye devam ediyor. Eskiden yazın yaz saati uygulaması, kışın da kış saati uygulaması yürürlüğe giriyordu.

Ancak 27 Mart 2016 tarihinde yaz – kış fark etmeksizin sürekli yaz saati uygulamasına geçiş yapıldı. Sürekli yaz saati uygulaması kışın ciddi sorunlara neden olabiliyor. Özellikle sabahın erken saatinde evden çıkmak zorunda kalan çalışanlar ve öğrenciler, sürekli yaz saati uygulamasından dolayı sorun yaşıyorlar.

Sabahın erken saatinde başlayan derslere yetişmek için evinden erken saatte çıkmak zorunda kalan öğrenciler, evden çıktıklarında karanlık bir hava ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu durumdan rahatsız olan öğrenciler ve öğrencilerin velileri okula giderken havanın karanlık olması sebebiyle korktuklarını belirtiyorlar.

Geçtiğimiz günlerde sürekli yaz saati uygulamasına Danıştay'dan 'yürütmeyi durdurma' kararı geldi ama AKP bu kararı da önemsemedi.

Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararının ardından açıklama yapan Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yaz saati uygulamasına aynen devam edeceklerini duyurmuştu.

Geçen hafta görüşmeleri başlayan 130 maddelik torba tasarıya yeni maddelerin eklenmesi gündemde. Bunlardan birinin de kalıcı yaz saati uygulaması olduğu ifade ediliyor. Düzenlemenin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile olması bekleniyordu. Ancak eğilimin düzenlemenin TBMM'de tartışılarak hayata geçirilmesi yönünde ağırlık kazandığı belirtildi. Bunun için de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden torba tasarıya bir önerge verilerek yasayla düzenlemenin hayata geçirileceği kaydediliyor.