Son dönemde hükümete yakın projelerde yer alan Yavuz Bingöl, Sabah gazetesine verdiği röportajla gündemde. Türkiye'deki özgürlüğü yere tükürebilmek ve kırmızı ışıkta geçebilmekle tanımlayan Bingöl, "Türkiye'de yere tükürebiliyoruz. Burası fazla özgür bir ülke." ifadelerini kullandı.

Yavuz Bingöl'ün açıklamaları sosyal medyada geniş yankı uyandırırken ünlü türkücü Twitter'da TT oldu.

Basın özgürlüğü hakkında konuşan Yavuz Bingöl, daha önce benzer açıklamalarda bulunan Hülya Koçyiğit'e de destek verdi. Geçmiş dönemde yapılan darbeleri işaret eden Bingöl, "Onlarca darbe yapıp bu ülkenin gençlerini asacak kadar özgürüz. Bu ülkenin içine girerek, hendek siyaseti yaparak kamu düzenini bozacak kadar özgürüz. Böyle özgürlük olur mu! İleri demokrasi dediğin şey, kurallar silsilesidir üstadım." dedi.

YERE TÜKÜRMEK ÖZGÜRLÜK MÜDÜR?

Zaman zaman gündeme ilişkin çıkışlarıyla adından söz ettiren Bingöl, Sabah gazetesine verdiği röportajda "Orada yere tüküremezseniz, burada tükürüyorsunuz, kırmızı da geçemezsiniz, burada geçiyorsunuz. Burada iktidar, yasal bir düzenleme yaptığında ayağa kalkıyoruz. Herkes kurallara, yasaya uyacak. Biz fazla özgür bir ülkeyiz" ifadelerini kullandı. Ünlü türkücünün bu sözleri Twitter'da gündem oldu.