Türkiye'de yakıt fiyatlarına gelen zamlar vatandaşı bezdirmiş durumda… Son gelen zam ile mazot fiyatı 5 lirayı, benzin ise 5.6 lirayı aşmış durumda.

Yapılan zamlardan dolayı zor durumda kalan vatandaşlar için yakıttan nasıl tasarruf yapabileceklerine dair bu haberi hazırladık.

- Akıllı telefonlar sadece adımlarımızı saymıyor, otomobil sahipleri için yakıt, ücret ve mesafe performanslarını da 'cep'lerine getiriyor. Yakıt analizi yapan uygulamalarla, aracınıza hangi tarihte ne kadar akaryakıtı hangi fiyata aldığınızı, bu maliyet üzerinden ne kadarlık mesafe katettiğinizi hesaplayabiliyorsunuz. Aylık/günlük maliyetler, yakıt fiyatları, dolum maliyetleri, km başına maliyet gibi ayrıntılı grafikler de benzin hesabınızı yapmayı kolaylaştırıyor. Bu analizleri yapabileceğiniz başlıca uygulamalar ise şunlar: Fuelio, Drivvo, aCar

-Bazı akaryakıt firmaları müşterilerine özel kartlar çıkarıyorlar. Bu kartlar ile akaryakıt aldıklarında kartlarında puan birikiyor. Daha sonra da biriken bu puanlar ile bedava akaryakıt alabiliyorlar. Sizde sabit bir akaryakıt şirketinden akaryakıt alırsanız, indirimlerden faydalanabilirsiniz.

-Büyükşehirlerde yaşayan herkesin cep telefonunda trafik durumunu gösteren uygulamalar yüklüdür. Yola çıkmadan önce yol durumunu kontrol edip, trafik olan yollar yerine, boş olan yolları tercih ederseniz, yakıttan da tasarruf yapmış olursunuz. Çünkü trafiğe takılırsanız aracınız çok daha fazla yakıt harcayacaktır.

- Sonuçta aracınızı da mobil uygulamaları da ne kadar verimli kullanırsanız, kullanın, dünya petrol piyasası ve döviz kurlarındaki hareketlilik pek de kolay yatışacak gibi değil. Dolayısıyla yeni artışlar da kaçınılmaz görünüyor. Benzin ve motorin fiyatlarındaki artışları, istasyona gitmeden öğrenmek için ise adres Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'nın (PÜİS) sosyal medya hesapları. PÜİS, yeni zamları en az bir gün öncesinden Facebook ve Twitter hesaplarından duyuruyor.