Dünyanın en büyük mesajlaşma uygulamalarından biri olan Whatsapp'ta dün yaklaşık 1 saat kadar süren bir sorun meydana gelmişti. Yaşanan bu sıkıntının neden meydana geldiği Whatsapp sözcüsü tarafından açıklandı.

Oyun Bağımlılığından Kurtulmanın Yolları Nelerdir ? Oyun Bağımlılığından Kurtulmanın Yolları Nelerdir ?

Dün meydana gelen sorunla birlikte Whatsapp kullanıcılarının yaklaşık %60'ı whatsapp'a giriş yapamamış, mesaj gönderip, mesaj alamamıştı.

Whatsapp'ta meydana gelen bu çöküntü kısa sürede Sosyal Medya Platformu olan Twitter'da dünyanın en çok konuşulan konuları arasındaki yerini almıştı.

Whatsapp sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada; 'WhatsApp kullanıcıları dünya çapında yaklaşık 1 saat uygulamaya erişemedi. Bu sorun düzeltildi. Her şeyden önce bu rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz.' dedi.

Whatsapp birkaç gün önce getirilen gönderilen mesajı geri alma özelliğinin bu sorun ile ilgili bir alakası olduğu iddia edilmişti. Whatsapp sözcüsü yaptığı açıklama da bu konuya hiç değinmedi. Yani sorunun Whatsapp'a gelen yeni özellik olan 'gönderilen mesajı geri alma' özelliği ile alası olup olmadı henüz bilinmiyor.

Bundan sonraki süreçte çalışanlarını ve sunucularını daha yakından takip edecek olan Facebook, ortalama 1 milyar kullanıcısı bulunan WhatsApp'ın sorunsuz çalışması için uğraşıyor.